Τεχνητή νοημοσύνη: Ρυθμιστικό πλαίσιο για το ΑΙ αναμένεται να ανακοινώσει ο Τζο Μπάιντεν

Τεχνητή νοημοσύνη: Ρυθμιστικό πλαίσιο για το ΑΙ αναμένεται να ανακοινώσει ο Τζο Μπάιντεν

Σειρά μέτρων για τη ρυθμιστική πλαισίωση στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Τζο Μπάιντεν, για να περιορίσει τους κινδύνους που συνδέονται με την αναδυόμενη τεχνολογία.

Η αμερικανική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα υπογράψει προεδρικό διάταγμα το οποίο θα θέτει νέους κανόνες ασφαλείας για όλα τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης. Με βάση το διάταγμα, οι φορείς που θα αναπτύσσουν τα συστήματα θα πρέπει να μοιράζονται με τις αμερικανικές αρχές τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφαλείας που θα πραγματοποιούν.

Σκοπός του προεδρικού διατάγματος είναι επίσης η πρόληψη των κινδύνων που συνδέονται με την ανάπτυξη μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης επικίνδυνων βιολογικών προϊόντων και η διασφάλιση ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα χρησιμοποιείται για την εξαπάτηση των καταναλωτών.

Η πρωτοβουλία συνιστά «το ευρύτερο σχέδιο δράσης που ανελήφθη ποτέ για την προστασία των Αμερικανών από πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Στη συνάντηση κορυφής στη Βρετανία η Κάμαλα Χάρις

Παράλληλα, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις αναμένεται στην Βρετανία όπου θα συμμετάσχει την Τετάρτη και την Πέμπτη στην συνάντηση κορυφής πολιτικών ηγετών, εκπροσώπων του τομέα της Τεχνολογίας και ερευνητών με θέμα την τεχνολογική επανάσταση που φέρνει η AI.

Στην συνάντηση κορυφής, στην οποία θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, θα συζητηθούν οι φόβοι που γεννά η Τεχνητή Νοημοσύνη ως προς τις κυβερνοεπιθέσεις, την παραπληροφόρηση, την απώλεια θέσεων απασχόλησης και τις απάτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC