Τεχνολογία 3D χωρίς γυαλιά από την StreamTV

Τεχνολογία 3D χωρίς γυαλιά από την StreamTV
Η φράση «τρισδιάστατη τηλεόραση χωρίς γυαλιά» είναι μια φράση που «διατυμπανίζει» η εταιρεία Stream TV, η οποία υπόσχεται να …

παρουσιάσει ένα προϊόν κατά τη διάρκεια της CES 2012, που θα αποτελεί μία τεχνολογία παραγωγής αυτο-στερεοσκοπικών τρισδιάστατων εικόνων.

Το προϊόν έχει τιτλοφορεθεί ως «Ultra-D» και μαζί με ένα τόσο μεγάλο όνομα φέρει και μεγάλες προσδοκίες. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία Ultra-D θα καταστήσει την 3D τηλεόραση απλή και προσιτή με τη μετατροπή 2D περιεχομένου σε τρισδιάστατο αυτο-στερεοσκοπικό (χωρίς γυαλιά), καθώς και τη λήψη τυχόν στερεοσκοπικού 3D περιεχομένου και να το καταστήσει ικανό για προβολή και πάλι φυσικά χωρίς την ανάγκη χρήσης γυαλιών.

Στόχος της εταιρείας είναι να επιταχυνθεί η υιοθέτηση του 3D, εφαρμόζοντας το ρητό, αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ, έτσι αντί να περιμένει να κυκλοφορήσει περισσότερο περιεχόμενο 3D, φέρνει το 3D στο περιεχόμενο. Η απεριόριστη, σε πραγματικό χρόνο, μετατροπή υποτίθεται ότι θα λειτουργεί με όλες τις μορφές, όπως DVD, gaming PC, Blu-ray, καλωδιακή και άλλες. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα υπάρξουν προϊόντα για τηλεοράσεις, μετατροπείς, ταμπλέτες, φορητοί υπολογιστές, κονσόλες παιχνιδιών, κινητά τηλέφωνα και ακόμα και ψηφιακές κορνίζες.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε με την Ultra-D τεχνολογία μας. Είναι ικανή να φέρει μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα media και μάλιστα θα μπορούσε να συγκριθεί με την μετάβαση από την ασπρόμαυρη τηλεόραση στην έγχρωμη», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stream TV, Mathu Rajan. «Απώτερος στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια λύση που να αντιμετωπίζει τα υπάρχοντα προβλήματα τα οποία εμποδίζουν την υιοθέτηση του 3D, όπως τα ακριβά γυαλιά, η δυσφορία κατά την παρακολούθηση, η διακύμανση της όρασης σχετικά με μεμονωμένες θεάσεις και η αργή δημιουργία και κυκλοφορία 3D περιεχομένου».

Ναι, εκτός από το μότο «χωρίς γυαλιά», ο Rajan προωθεί, επίσης, και την προσαρμογή του 3D ως ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, κατά το οποίο θα επιτρέπει την «χωρική αντίληψη» με την αύξηση ή την μείωση του 3D rendering.

Μήπως τελικά όντως, πρόκειται για την νέα μεγάλη επανάσταση στον τομέα της τηλεόρασης; Θα μάθουμε σύντομα με τα αποκαλυπτήρια που θα γίνουν στην CES σε λίγες μέρες από τώρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC