Τι συμβαίνει με την Google και την νέα πολιτική απορρήτου!

Τι συμβαίνει με την Google και την νέα πολιτική απορρήτου!
Η Google άλλαξε πολιτική προστασίας απορρήτου των χρηστών και ξεσήκωσε αντιδράσεις… 

 

Σύμφωνα με δηλώσεις της επιτρόπου για τα θέματα Δικαιοσύνης, … Βιβιάν Ρέντινγκ της Ε.Ε. οι υπηρεσίες που εξέτασαν την απόφαση της Google να αλλάξει πολιτική προστασίας απορρήτου, αποφάσισαν οτι ο κολοσσός του διαδικτύου παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Η Google από την πλευρά της, από την αρχή του έτους είχε ανακοινώσει οτι ετοιμάζεται να απλουστεύσει την πολιτική της σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, ενοποιώντας 60 βασικούς κανόνες σε μια ενιαία αρχή πράγμα που σημαίνει οτι θα επιτρέπει σε όλες τις υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένων των YouTube, Gmail και Google+ να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα κάθε χρήστη.
Η αλλαγή αυτή, όμως είναι αντίθετη στους ευρωπαϊκούς νόμους προστασίας προσωπικών δεδομένων, αφού επιτρέπει πλέον τη χρήση προσωπικών στοιχείων και τη διάθεσή τους σε τρίτους, όπως οι διαφημιστικές εταιρίες χωρίς φυσικά να έχει τη συγκατάθεση των χρηστών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC