Τουαλέτα μπορεί να ανιχνεύει θανατηφόρες ασθένειες… ακούγοντας τους ήχους την ώρα που κάνετε την ανάγκη σας

Τουαλέτα μπορεί να ανιχνεύει θανατηφόρες ασθένειες… ακούγοντας τους ήχους την ώρα που κάνετε την ανάγκη σας

Ητεχνολογία αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και οι επιστήμονες πέτυχαν ακόμα ένα τεχνολογικό επίτευγμα, αφού δημιούργησαν μηχάνημα για τουαλέτα, το οποίο επεξεργάζεται τους ήχους που παράγει το άτομο όταν κάνει την ανάγκη του, ώστε να προβλέψει αν πάσχει από θανατηφόρα ασθένεια.

Το μηχάνημα που ονομάζεται «ανιχνευτής διάρροιας» και προστίθεται στην τουαλέτα εφευρέθηκε από τη Maia Gatlin του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια και σύμφωνα με τη nypost.com πρόκειται για ένα σύστημα ήχου υψηλής τεχνολογίας που μπορεί να υποδείξει πότε ένα άτομο παλεύει με σοβαρές ασθένειες του εντέρου όπως η χολέρα.

Έτσι, κάθε φορά που κάποιος κάνει την ανάγκη του, συλλέγονται δείγματα ήχου και μετατρέπονται σε ένα ακουστικό φασματόγραμμα, ώστε να απομονωθεί κάθε ήχος. Στη συνέχεια επεξεργάζονται μέσω ενός αλγόριθμου και βγαίνει το αποτέλεσμα.

Μάλιστα, το μηχάνημα είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να διακρίνει αν πρόκειται για εντερικό ήχο ή από κάποιο άλλο εξωτερικό ερέθισμα πχ ομιλία.

«Η ελπίδα είναι ότι αυτός ο αισθητήρας, ο οποίος είναι μικρός σε αποτύπωμα και μη επεμβατικός σε προσέγγιση, θα μπορεί να αναπτυχθεί σε περιοχές όπου τα κρούσματα χολέρας αποτελούν επίμονο κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά η Maia Gatlin.

«Ο αισθητήρας θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ζώνες καταστροφής (όπου η μόλυνση του νερού οδηγεί σε εξάπλωση παθογόνων παραγόντων που μεταδίδονται στο νερό), ή ακόμα και σε εγκαταστάσεις νοσηλευτικής φροντίδας για την αυτόματη παρακολούθηση των κινήσεων του εντέρου των ασθενών», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC