Το αντικείμενο που κατέγραψε η NASA δίπλα στον Ερμή

Το αντικείμενο που κατέγραψε η NASA δίπλα στον Ερμή

 

σει το ενδιαφέρον όσων πιστεύουν σε UFO αλλά και όσων ασχολούνται με την αστρονομία. Όπως είναι φυσικό, οι μεν πρώτοι πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα εξωγήινο σκάφος, ενώ οι δεύτεροι αποκλείοντας την εκδοχή αυτή, προβληματίζονται περί τίνος πρόκειται.

Το περίεργο αυτό αντικείμενο με μέγεθος πλανήτη, εμφανίζεται ξαφνικά σε μία αλληλουχία εικόνων κατά την μελέτη μίας στεμματικής εκτόξευσης μάζας του ήλιου, που πραγματοποιούταν από ένα τηλεσκόπιο της NASA. Καθώς η ηλιακή έκλαμψη περνά από τον Ερμή, ένα στρογγυλό αντικείμενο εμφανίζεται δίπλα του. Η NASA ισχυρίζεται ότι οφείλεται σε επεξεργασία των εικόνων.

Οι εικόνες αυτές, που ελήφθησαν από το τηλεσκόπιο Heliospheric Imager-1, έχουν μεταφορτωθεί σε βίντεο που ακολουθεί, στο YouTube. Ο χρήστης που το ανέβασε γράφει σε ένα σχόλιό του: «Είναι κυλινδρικό και στις δύο πλευρές και έχει ένα σχήμα στη μέση. Σε μένα φαίνεται σίγουρα σαν ένα σκάφος και μάλιστα με κάποιο σύστημα απόκρυψης»!

Οι επιστήμονες φυσικά δεν αποδέχονται τίποτα από όλα αυτά. Το Ναυτικό Ερευνητικό Εργαστήριο των ΗΠΑ ανέλυσε την εικόνα και ο μηχανικός Nathan Rich εξήγησε πως το αντικείμενο αυτό, στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από μία εικόνα του Ερμή της προηγούμενης ημέρας.

Για να μελετήσουν την ηλιακή έκλαμψη και να την ξεχωρίσουν, οι ερευνητές συγκρίνουν την εικόνα με εκείνη που είχαν συλλέξει την προηγούμενη μέρα, αφαιρώντας οτιδήποτε εμφανίζεται δύο φορές. Κατά αυτής της διαδικασίας, τα αστέρια αφαιρούνται πολύ εύκολα, ωστόσο τα κινούμενα αντικείμενα, όπως οι πλανήτες, είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθούν.

Ο Nathan Rich δήλωσε: «Όταν συμβαίνει η διαδικασία μεταξύ της προηγούμενης ημέρας και της τρέχουσας και υπάρχει ένα χαρακτηριστικό, όπως ένας πλανήτης, αυτό εισάγει σκοτεινά σημεία στο παρασκήνιο, στο σημείο όπου ο πλανήτης βρισκόταν την προηγούμενη ημέρα, τα οποία στην επεξεργασμένη φωτογραφία εμφανίζονται ως φωτεινές περιοχές».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC