Το Ισραήλ έγινε εταιρικό μέλος του CERN

Το Ισραήλ έγινε εταιρικό μέλος του CERN
Το Ισραήλ έλαβε το καθεστώς του εταιρικού μέλους στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) και θα μπορεί να γίνει πλήρες … μέλος σε δύο χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ.
“Η σχετική συμφωνία που έχει διετή ισχύ υπογράφηκε την Παρασκευή από τον γενικό διευθυντή του CERN Ρολφ Χόγιερ και τον πρεσβευτή του Ισραήλ στα όργανα του ΟΗΕ στη Γενεύη Ααρόν Λέσνο-Γιαρ”, είπε ο Γιονάταν Ρόζεντσβεϊγκ. Το Ισραήλ είχε από το 1991 το καθεστώς του παρατηρητή, το οποίο επέτρεπε στους ερευνητές του να μετέχουν στις δοκιμές που πραγματοποιούνταν στις εγκαταστάσεις του CERN και στις συνεδριάσεις του, χωρίς να έχουν δικαίωμα ψήφου.
Κατά την προσεχή διετία, ομάδα εμπειρογνωμόνων θα προετοιμάσει συστάσεις που θα επιτρέψουν στο Ισραήλ να γίνει πλήρες μέλος του CERN. Οι συστάσεις αυτές θα πρέπει να εγκριθούν ομόφωνα από τα 20 κράτη μέλη του οργανισμού. Στην περίπτωση αυτή, οι ισραηλινές επιχειρήσεις θα μπορούν να είναι υποψήφιες για όλες τις προσκλήσεις υποβολής προσφορών του CERN, ενώ μέχρι σήμερα μπορούν να διεκδικούν αυτές, το ύψος των οποίων δεν ξεπερνά τις 435.000 ευρώ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC