Το μέλλον των επιχειρήσεων τεχνολογίας θα είναι… πλωτό!

Το μέλλον των επιχειρήσεων τεχνολογίας θα είναι… πλωτό!

Τα γραφεία της μελλοντικής Google ή της επόμενης Amazon, θα μπορούσαν να είναι πάνω στη θάλασσα! Αυτό τουλάχιστον ονειρεύεται η Blueseed, η εταιρεία που σχεδιάζει μία τεχνολογική εγκατάσταση που θα στεγάζεται σε ένα πλοίο 1.000 και πλέον δωματίων, σε διεθνή ύδατα, 12 μίλια στα ανοικτά της Καλιφόρνιας.

Αν και αυτό ίσως ακούγεται λίγο παρατραβηγμένο και δίχως κάποια πρακτική σημασία, η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα είναι ένας εξυπνότατος και ευρηματικότατος τρόπος, να παρακαμφθούν οι σκληρές ρυθμίσεις των ΗΠΑ σχετικά με τη χορήγηση βίζας σε εργαζόμενους από άλλες χώρες, που καθιστούν ακριβή και περίπλοκη την αδειοδότηση για δουλειά σε ξένους προγραμματιστές και όχι μόνο.

Με την υποστήριξη του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της PayPal, η Blueseed στοχεύει στην παροχή χώρων γραφείων και καταλυμάτων για εταιρείες οι οποίες τώρα ξεκινούν την δραστηριότητα τους και στις οποίες θα μπορούν να εργαστούν «διεθνείς» υπάλληλοι σε μία περιοχή ελεύθερη από άδειες βίζας.

Τοποθετημένο στον Ειρηνικό Ωκεανό δυτικά της Silicon Valley της Καλιφόρνιας, το πλοίο, θα διαθέτει και μικρά μεταφορικά πλοιάρια για την μετακίνηση από και προς την ηπειρωτική χώρα. Οι διάφοροι προγραμματιστές θα μπορούν να εξασφαλίζουν προσωρινές άδειες για να μπορούν να πραγματοποιούν συναντήσεις στο Palo Alto το πρωί και να δειπνούν αργότερα σε ένα από τα 24ωρα καφέ στο πλοίο το βράδυ.

Η Bluespeed σχεδιάζει να χρεώνει ένα ελάχιστο ποσό των 1.200 δολαρίων ανά άτομο, ανά μήνα, τιμή η οποία είναι σίγουρα ανταγωνιστική σε σχέση με τα ενοίκια των σπιτιών και των επαγγελματικών χώρων στην υπερ-ακριβή περιοχή του Bay Area. Οι συν-ιδρυτές Max Marty και Dario Mutabdzija δήλωσαν στους New York Times, πως περιμένουν να στοιχίσει το κάθε πλοίο κάπου στα 15-40 εκατομμύρια, ενώ ελπίζουν το πρώτο να σαλπάρει κάπου στα μέσα του 2013.

Το μεγαλόπνοο σχέδιο έχει φυσικά και αρκετές πιθανότητες να αποτύχει, ωστόσο έλκει το ενδιαφέρον του κόσμου λόγω του προβληματικού τοπίου με τους μετανάστες, το οποίο δεν επιτρέπει σε πολλά λαμπρά μυαλά να δημιουργήσουν εταιρείες στις ΗΠΑ. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ, αποτελούν και ένα μωσαϊκό λαών, και πολλοί επιτυχημένοι πρωτοπόροι του διαδικτύου ήταν μετανάστες, όπως ο συνιδρυτής της Google, Sergey Brin, με καταγωγή από την Ρωσία.

Για την ιστορία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εγκρίνει μόνο έναν περιορισμένο αριθμό Η1-Β βίζας για τους μορφωμένους ξένους εργάτες, την ίδια στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες παράγουν 38.000 νέους πτυχιούχους ηλεκτρονικών υπολογιστών ετησίως για να συμπληρώσουν 144.000 νέες θέσεις εργασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC