Το μικρότερο αυτοκίνητο του κόσμου

Το μικρότερο αυτοκίνητο του κόσμου
Ένα μικροσκοπικό αυ …
τοκίνητο-νάνος, το οποίο μπορεί να ωθείται προς τα εμπρός μέσω ηλεκτρικών παλμών, αποτελεί τη δημιουργία Ολλανδών επιστημόνων. 

Το ηλεκτροκίνητο όχημα, το οποίο έχει το μέγεθος ενός μορίου, διαθέτει το σχήμα αυτοκινήτου καθώς και τέσσερις ρόδες, σε σχήμα κουπιών. Ωστόσο, το μέγεθός του υπολογίζεται στο ένα εκατομμυριοστό ενός μέσου οικογενειακού αυτοκινήτου!

Η παρθενική του διαδρομή δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη -έξι nanometers- , όπως και η ποσότητα των καυσίμων του, καθώς χρειάστηκε 500 millivolts για κάθε μισή στροφή των τροχών του.

Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την εξέλιξη της νανοτεχνολογίας, υποστηρίζουν επιστήμονες, καθώς η δημιουργία αυτή αποδεικνύει ότι ένα μόριο μπορεί να απορροφήσει εξωτερική ηλεκτρική ενέργεια και να την μετατρέψει σε κίνηση.

«Για να κατασκευάσουμε τη νανοτεχνολογία του μέλλοντος, όπως π.χ. ρομπότ-νάνους, μηχανές και μεταφορείς, πρέπει πρώτα να ανακαλύψουμε τη καύσιμη ύλη. Γι’ αυτό η ανακάλυψη των Ολλανδών επιστημόνων αποτελεί ένα πρωτοποριακό βήμα», υπογραμμίζει ο Μπεν Φερίνγκα, καθηγητής της οργανικής χημείας στο Πανεπιστήμιο του Γκρόνινγκεν.

«Είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε που θα μας οδηγήσει το μέλλον και πόσο διαφορετικός θα είναι ο κόσμος μας. Γι’ αυτό πρέπει πρώτα να θέσουμε τις βάσεις και έπειτα να εξελισσόμαστε σταδιακά. Μόνο έτσι καθίσταται δυνατή η εξέλιξη», προσθέτει ο καθηγητής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC