Το μικρότερο σπίτι στον κόσμο

Το μικρότερο σπίτι στον κόσμο

Με πλάτος που φτάνει τα 72 εκατοστά στο λεπτότερο σημείο του, η συγκεκριμένη κατασκευή περισσότερο κάψουλα θυμίζει παρά κανονικό …

οίκημα! Θα τοποθετηθεί στο κενό μεταξύ δύο πολυκατοικιών στη Βαρσοβία της Πολωνίας και το πλάτος του θα κυμαίνεται από 122 μέχρι 72 εκατοστά. 

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του θα είναι ατσάλι, ξύλο καθώς και τσιμέντο. Η είσοδος στην ιδιότυπη αυτή κατασκευή θα γίνεται από ειδική σκάλα που θα ανοίγει από το κάτω μέρος του κτιρίου και η οποία όταν κλείνει θα μετατρέπεται σε πλήρως λειτουργικό χώρο. Το χρώμα στο εσωτερικό θα είναι αποκλειστικά άσπρο.

Ο μελλοντικός κάτοικος του σπιτιού θα είναι ο Ισραηλινός συγγραφέας, Έτγκαρ Κέρετ. Η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβρη αυτού του έτους και τυπικά θα θεωρείται ως «εγκατάσταση τέχνης», μιας και ο πολεοδομικός κώδικας της Πολωνίας δεν προβλέπει τέτοιου τύπου κατοικία!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC