Το πρώτο ηλιακό πληκτρολόγιο από την Logitech

Το πρώτο ηλιακό πληκτρολόγιο από την Logitech

 

λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και δημιούργησαν ένα γράφημα που επισημαίνει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του άστρου που βρίσκεται στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος. 

Για παράδειγμα πόσοι γνωρίζουν ότι η ενέργεια που εκπέμπεται από τον ήλιο μέσα σε μία μόλις ώρα είναι περισσότερη από την ενέργεια που καταναλώνουμε εμείς, τα 6,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι, σε ένα χρόνο; Συνειδητοποιώντας την αφθονία της ηλιακής ενέργειας ο Charles Fritts κατασκεύασε τις πρώτες ηλιακές κυψέλες γύρω στο 1880.

Έκτοτε, η ηλιακή ενέργεια συζητιέται όλο και περισσότερο, ενώ με αυξανόμενους ρυθμούς γίνεται ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας μας. Η Logitech συνεισφέροντας με το δικό της τρόπο στην αξιοποίηση αυτής της ενεργειακής πηγής δημιούργησε το K750, το πρώτο στον κόσμο πληκτρολόγιο που μπορεί να λειτουργήσει αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια.

Οι μηχανικοί της Logitech δεν έμειναν εκεί. Υπολόγισαν μια σειρά από στοιχεία που δείχνουν πόση ενέργεια θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε αν χρησιμοποιούσαμε όλοι ηλιακά πληκτρολόγια.

Καταρχήν αν όλος ο κόσμος χρησιμοποιούσε πληκτρολόγια Logitech Wireless Solar K750, θα εξοικονομούσαμε 828 εκατομμύρια μπαταρίες τύπου AA κάθε χρόνο. Αν μάλιστα βάζαμε αυτές τις μπαταρίες τη μία πίσω από την άλλη θα κάναμε τον κύκλο της γης! Ακόμη περισσότερο, η ενέργεια που θα εξοικονομούσαμε θα μπορούσε να φωτίσει σχεδόν 4 πύργους του Άιφελ κάθε χρόνο για πάντα!

Στοιχεία που εντυπωσιάζουν

• Αν όλος ο κόσμος χρησιμοποιούσε πληκτρολόγια Logitech Wireless Solar K750 θα εξοικονομούσαμε 828 εκατομμύρια μπαταρίες τύπου AA κάθε χρόνο.
• Αν ο πλανήτης μας είχε ως αποκλειστική πηγή ενέργειας τον ήλιο (μέσω ηλιακών πάνελ), μόλις το 0,3% της επιφάνειας της ξηράς θα χρειαζόταν να καλυφθεί με πάνελ.
• Η ενέργεια που θα εξοικονομούσαμε από 828 εκατομμύρια μπαταρίες το χρόνο θα μπορούσε να φωτίσει σχεδόν 4 πύργους του Άιφελ τον χρόνο …και κάθε χρόνο.
• Αν αυτές τις μπαταρίες τις βάζαμε τη μια πίσω από την άλλη θα κάναμε τον γύρο του κόσμου στον Ισημερινό!
• Ο ίδιος αριθμός από μπαταρίες που θα εξοικονομούσαμε θα κάλυπτε την επιφάνεια 785 γηπέδων τένις.
• Το πληκτρολόγιο Logitech Wireless Solar K750 φορτίζει όποτε βρίσκεται σε φως (είτε ηλιακό είτε εσωτερικού χώρου) και μπορεί να λειτουργεί για 3 μήνες ακόμη και σε απόλυτο σκοτάδι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC