Το Hotfile μηνύει τη Warner Bros για απάτη και κατάχρηση

Το Hotfile μηνύει τη Warner Bros για απάτη και κατάχρηση

 

Η δημοφιλής υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων Hotfile κατέθεσε μήνυση εναντίον της Warner Bros για απάτη και κατάχρηση. Συγκεκριμένα … το Hotfile κατηγορεί το κινηματογραφικό studio για συστηματική κατάχρηση του εργαλείου αναφοράς πειρατικού περιεχομένου αποσύροντας έτσι όχι μόνο τίτλους ταινιών που προστατεύονταν από πνευματικά δικαιώματα αλλά και περιεχόμενο που δε θα έπρεπε.

Συγκεκριμένα το Hotfile υποστηρίζει ότι αποσύρθηκε χωρίς λόγο λογισμικό ανοιχτού κώδικα αλλά και δοκιμαστικές εκδόσεις (demos) video παιχνιδιών.

Πριν από δύο περίπου χρόνια, όταν η ιστοσελίδα δέχτηκε καταγγελίες από πέντε κινηματογραφικά studio του Hollywood για αρχεία με πειρατικό περιεχόμενο, αναπτύχθηκε ένα εργαλείο για αυτά έτσι ώστε οι νόμιμοι δικαιούχοι περιεχομένου να μπορούν να διαγράφουν απεριόριστο αριθμό αρχείων που είχε ανεβεί παράνομα.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπως για παράδειγμα αυτή με την ταινία “The Box”, όπου εκτός από τα αρχεία που αποσύρθηκαν δικαιολογημένα, αποσύρθηκαν επίσης τα αρχεία ενός βιβλίου για μια εναλλακτική θεραπεία για τον καρκίνο, το “Cancer: Out Of The Box”. Στη συγκεκριμένη περίπτωση διαγράφηκε και το “The Box that Saved Britain” που είναι παραγωγή του BBC και η Warner δεν έχει ανάμειξη σε αυτό.

Το Hotfile αναφέρει ακόμη ότι η Warner ποτέ δεν έχει επαληθεύσει εάν όντως είναι νόμιμες οι διαγραφές αρχείων που έχει πραγματοποιήσει παρά τις παρατηρήσεις της ιστοσελίδας. Εν μέρη φαίνεται ότι ένα μεγάλο μέρος των διαγραφών που έχει πραγματοποιήσει το κινηματογραφικό studio, προέρχεται από ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που έχει αναπτύξει.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC