Το TikTok παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσε δημοσιογράφους

Το TikTok παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσε δημοσιογράφους

Στην παραδοχή ότι παρακολουθούσε δημοσιογράφους προχώρησε το TikTok, σύμφωνα με όσα μετέδωσε αρχικά η New York Times και στη συνέχεια το Forbes.

Η ByteDance, μητρική εταιρεία του TikTok, βρίσκεται στο στόχαστρο εξαιτίας ενός σκανδάλου που αφορά τέσσερις υπαλλήλους της. Οι εν λόγω υπάλληλοι διαπιστώθηκε ότι είχαν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα δύο δημοσιογράφων που εργάζονταν για τους Financial Times και το BuzzFeed.

Τα δεδομένα στα οποία δόθηκε πρόσβαση περιλαμβάνουν τις διευθύνσεις IP των δημοσιογράφων, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να διαπιστωθεί εάν βρίσκονταν κοντά σε υπαλλήλους της TikTok, οι οποίοι ήταν ύποπτοι για διαρροή πληροφοριών στον Τύπο.

O CEO ης ByteDance, Rubo Liang δήλωσε ότι είναι «βαθύτατα απογοητευμένος» σε mail του προς τους υπαλλήλους και πως «η δημόσια εμπιστοσύνη που έχουμε καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να οικοδομήσουμε πρόκειται να υπονομευθεί σημαντικά από το παράπτωμα μερικών ατόμων».

Επειδή παραβίασαν τα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτικότητα των χρηστών, οι τέσσερις υπάλληλοι, δύο με έδρα τις ΗΠΑ και δύο στην Κίνα, απολύθηκαν από τις θέσεις τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC