Υπάλληλος του Τwitter ρώτησε τον Έλον Μασκ αν έχει απολυθεί μέσω της πλατφόρμας – «Τι δουλειά κάνετε;»

Υπάλληλος του Τwitter ρώτησε τον Έλον Μασκ αν έχει απολυθεί μέσω της πλατφόρμας – «Τι δουλειά κάνετε;»

Ένας υπάλληλος του Twitter απηύθυνε ερώτηση στον Έλον Μασκ μέσω της πλατφόρμας, για να τον ρωτήσει εάν είχε απολυθεί. Σε ένα tweet προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, ο Halli Thorleifsson είπε: «Ο επικεφαλής του τμήματος HR δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν είμαι εργαζόμενος ή όχι». Ο Μασκ απάντησε ρωτώντας: «Τι δουλειά κάνετε;».

Ο Thorleifsson είπε στο BBC ότι εννέα ημέρες μετά τον αποκλεισμό των λογαριασμών του Twitter δεν ήξερε αν είχε απολυθεί ή όχι. Μετά από μια σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων με τον Μασκ, που έμοιαζαν με ζωντανή συνέντευξη, ο Thorleifsson είπε ότι έλαβε ένα email που επιβεβαίωνε ότι είχε απολυθεί. Ο 45χρονος, ήταν διευθυντής στο σχεδιασμό προϊόντων για το Twitter. Είπε στο BBC ότι η ασάφεια γύρω από τη δουλειά του ήταν «περίεργη» και «εξαιρετικά αγχωτική». «Άνοιξα τον υπολογιστή μου το πρωί της Κυριακής πριν από εννέα ημέρες και είδα ότι η οθόνη ήταν γκρίζα και κλειδωμένη, υποδεικνύοντας ότι είχα κλειδωθεί από τους λογαριασμούς μου στο Twitter», ανέφερε.

«Αφού πέρασαν μερικές ημέρες άρχισα να απευθύνομαι σε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του Έλον και του επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού, για να ρωτήσω για την κατάστασή μου. Ο επικεφαλής του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού μου έστειλε από τότε δύο φορές email και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει αν είμαι ή όχι υπάλληλος του Twitter». Απογοητευμένος, από την κατάσταση πήρε την απόφαση να μιλήσει στο μεγάλο αφεντικό που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Έλον Μασκ. «Ίσως αν αρκετοί άνθρωποι κάνουν retweet να μου απαντήσετε εδώ», έγραψε ο Thorleifsson.

Ο διάλογος ανάμεσα στον και τον Έλον Μασκ

Μετά από αρκετές ερωτήσεις που ακολούθησαν, ο Thorleifsson παρέθεσε έναν κατάλογο με τα πράγματα που είχε κάνει στην εταιρεία. Η ανταλλαγή απόψεων έληξε με τον Μασκ να δημοσιεύει δύο emojis που γελούσαν.

Από την πλευρά του ο Thorleifsson δήλωσε ότι το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού του Twitter επικοινώνησε μαζί του και του είπε ότι απολύθηκε. Ο επιχειρηματίας με έδρα την Ισλανδία είχε πουλήσει την εταιρεία του, την Ueno, ένα γραφείο δημιουργικού σχεδιασμού, στο Twitter στις αρχές του 2021 – αφού είχε ιδρύσει την εταιρεία στο Ρέικιαβικ το 2014.

Στο πλαίσιο της εξαγοράς έγινε υπάλληλος πλήρους απασχόλησης στο Twitter. «Αποφάσισα να πουλήσω για διάφορους λόγους, αλλά ένας από αυτούς είναι ότι έχω μυϊκή δυστροφία και το σώμα μου με εγκαταλείπει αργά αλλά σταθερά», δήλωσε στο BBC. «Μου απομένουν μερικά καλά χρόνια δουλειάς, οπότε αυτός ήταν ένας τρόπος να κλείσω την εταιρεία μου και να προετοιμάσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου για τα χρόνια που δεν θα μπορώ να κάνω πολλά».

Ο κ. Thorleifsson ανησυχεί ότι ο Έλον Μασκ δεν θα τηρήσει το συμβόλαιο που υπέγραψε με το Twitter όταν τους πούλησε την εταιρεία του.

«Αυτό είναι εξαιρετικά αγχωτικό. Αυτό είναι το ταμείο συνταξιοδότησής μου, ένας τρόπος να φροντίζω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου καθώς η ασθένειά μου εξελίσσεται. Το να έχω τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο στην άλλη άκρη, που ενδεχομένως αρνείται να τηρήσει τα συμβόλαια, δεν είναι εύκολο για μένα να το δεχτώ», δήλωσε.

«Βροχή» απολύσεων
Τον περασμένο μήνα, ο Έλον Μασκ φάνηκε να απολύει άλλους 200 υπαλλήλους του Twitter. Αυτό σημαίνει ότι το Twitter απασχολεί πλέον λίγο περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους – από περίπου 7.500 τον Οκτώβριο. «Οι εταιρείες αφήνουν ανθρώπους να φύγουν, αυτό είναι μέσα στα δικαιώματά τους», δήλωσε ο κ. Thorleifsson. «Συνήθως ενημερώνουν τον κόσμο γι’ αυτό, αλλά αυτό φαίνεται ότι είναι κάτι προαιρετικό για το Twitter».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC