Υπερ-μπαταρία τροφοδοτεί 1.400 νοικοκυριά

Υπερ-μπαταρία τροφοδοτεί 1.400 νοικοκυριά

 

τις μεγαλύτερες κυψέλες καυσίμου στον κόσμο.

Η υπερ-μπαταρία ονομάζεται Proton Exchange Membrane (PEM) και παράγει ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει 1.400 νοικοκυριά.

Η κυψέλη καυσίμου PEM μετατρέπει τη χημική ενέργεια του υδρογόνου σε καθαρή ηλεκτρική ενέργεια μέσω μιας ηλεκτροχημικής αντίδρασης με οξυγόνο.

Όπως μετέδωσε τη Δευτέρα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εδώ και εβδομάδες η κυψέλη PEM παράγει ηλεκτρική ενέργεια σε σταθερό ρυθμό στις εγκαταστάσεις που διατηρούν από κοινού στην Αμβέρσα η Solvay και η γερμανική BASF.

Ειδικότερα, η κυψέλη παρήγαγε σε 800 ώρες λειτουργίας 500 MWh, ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει τις ανάγκες 1.370 νοικοκυριών.

Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου παρουσιάζεται από τους κατασκευαστές ως η καλύτερη λύση για την ηλεκτροδότηση συσκευών, αυτοκινήτων, ακόμα και πλοίων, στο μέλλον.

Η επένδυση που πραγματοποιήθηκε στη Φλάνδρα φτάνει τα σε ύψος τα 14 εκατομμύρια ευρώ. Η κυψέλη PEM της Solvay αναπτύχθηκε με επενδυτικά κεφάλαια 5 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων ένα μεγάλο μέρος καλύφθηκε από την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις του Βελγίου και της Ολλανδίας. Η Solvay κατέχει ηγετική θέση στην αγορά βινυλίου και φωτοβολταϊκών.

Πηγή: econews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC