Φανατικοί του iPad και οι ουρακοτάγκοι

Φανατικοί του iPad και οι ουρακοτάγκοι

Έμφυτη την ικανότητα να χρησιμοποιούν το iPad και να απολαμβάνουν τη χρήση της αφής τους έχουν οι ουρακοτάγκοι σύμφωνα …

με ερευνητές σε ζωολογικό κήπο του Μιλγουόκι.

Αυτό τουλάχιστον έδειξε πείραμα που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους έξι μήνες. Δύο φορές την εβδομάδα, οι τρεις ουρακοτάγκοι που φιλοξενούνται εκεί παίζουν για λίγη ώρα με iPad -δωρεά ενός εθελοντή- και πλέον δεν μπορούν να το αποχωριστούν.

«Τους δείχνουμε το iPad και τους διαβάζουμε ιστορίες ή τους αφήνουμε να χρησιμοποιήσουν διάφορες εφαρμογές», λέει ο Τζαν Ρέιφερτ, υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου για τα πρωτεύοντα και τα μικρά θηλαστικά. «Δεν τους αφήνουμε να το κρατούν, αλλά μπορούν να παίξουν με κάποιες από τις εφαρμογές ζωγραφικής ακουμπώντας την οθόνη με τα δάχτυλα τους».

Οι ουρακοτάγκοι έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν βίντεο από άλλα ζώα και να επικοινωνήσουν μαζί τους. Όπως εξηγεί ο Ρέιφερτ, ο λόγος που οι ουρακοτάγκοι δεν επιτρέπεται να κρατήσουν τη συσκευή είναι ότι είναι τόσο δυνατοί που θα μπορούσαν πολύ εύκολα να την σπάσουν.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν μια φύλακας στο ζωολογικό κήπο, υπεύθυνη για τους γορίλες, έγραψε μεταξύ αστείου και σοβαρού στο ίντερνετ ότι θα είχε ενδιαφέρον να εξασφάλιζε ένα iPad για τα ζώα. Ένας εθελοντής ανταποκρίθηκε δωρίζοντάς της μια συσκευή. Οι γορίλες όμως έμειναν παγερά αδιάφοροι, σε αντίθεση με τους ουρακοτάγκους. Το πρόγραμμα έχει τέτοια επιτυχία, που αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλους κήπους, όπως της Ατλάντα ή του Τορόντο στον Καναδά.

Οι υπεύθυνοι λένε ότι το πρόγραμμα έχει δύο στόχους: αφενός να παρέχει ερεθίσματα στα ζώα που πλήττουν εύκολα σε συνθήκες αιχμαλωσίας και αφετέρου να αφυπνίσει όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους για τις προσπάθειες προστασίας των απειλούμενων ουρακοτάγκων σε Μαλαισία και Ινδονησία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC