Φωτογραφίες της γης από το νέο δορυφόρο της NASA

Φωτογραφίες της γης από το νέο δορυφόρο της NASA

 

την ονομασία NPP, ο οποίος ταξιδεύει με 26.780 χμ την ώρα, έφερε στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες του φωτογραφίες. Ο δορυφόρος εκτοξεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου από τη μονάδα της NASA στη Καλιφόρνια με σκοπό την μελέτη του περιβάλλοντος και των καιρικών φαινομένων της γης. 

Σύμφωνα με τη NASA, ο NPP είναι εξοπλισμένος με ειδικά τεχνολογικά μέσα για τη παρατήρηση μακροπρόθεσμων καιρικών φαινομένων καθώς και για τη καταγραφή των κλιματικών και περιβαλλοντικών αλλαγών που επιδέχεται το ο πλανήτης μας. Συγκεκριμένα, διαθέτει μια ειδική φωτογραφική μηχανή, η οποία απεικονίζει κάθε τομέα του γεωπεριβάλλοντος σε υψηλή ευκρίνεια, μέσω 22 καναλιών που καλύπτουν ολόκληρο το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα της γης. Είναι, δηλαδή, σε θέση να παρατηρεί ταυτόχρονα τη ξηρά, την ατμόσφαιρα και τους ωκεανούς. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει σημαντικά τόσο στις προβλέψεις των μετεωρολόγων όσο και στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών αλλαγών που απειλούν το πλανήτη μας.

Οι παρακάτω φωτογραφίες τραβήχτηκαν την Δευτέρα:

Μια άποψη του νότιου άκρου της Φλόριντα και της νήσου των Μπαχαμών, Νασαου, και Φρίπορτ στα δεξιά.

Η περιοχή των Μεγάλων Λιμνών, το Ντιτρόιτ κοντά στο κέντρο, ένα μέρος της λίμνης Μίσιγκαν μέσα από τα σύννεφα στα αριστερά, η Λίμνη Έρι στα δεξιά, και η λίμνη Χιούρον στο πάνω μέρος της φωτογραφίας.

Αυτή η εικόνα της Καραϊβικής παρουσιάζει την Ονδούρα και τη Νικαράγουα

Στα αριστερά βρίσκεται μια χερσόνησος της Κολομβίας, και στο σημείο στα δεξιά βρίσκεται η Βενεζουέλα.

Ο κόλπος του Καναδά

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC