Χάκερ από… κούνια!

Χάκερ από… κούνια!

Όπως φαίνεται, οι χάκερ ξεκινάνε από το… νηπιαγωγείο, προφανώς υπό την καθοδήγηση των γονιών τους, οι οποίοι δεν έχουν …

πρόβλημα να δηλώσουν υπερήφανοι για το γεγονός ότι τα βλαστάρια τους προοδεύουν σε αυτό τον τομέα που ακροβατεί μεταξύ νόμου και παρανομίας. Ενδεικτικό αυτής της εξέλιξης είναι ότι τη ετήσιο συνέδριο των χακερ Defcon εγκαινίασε φέτος το πρώτο πρόγραμμά του για παιδιά από 8 έως 16 ετών, στο οποίο παρακολούθησαν προσαρμοσμένες στην ηλικία τους παρουσιάσεις για μεθόδους hacking, αλλά και για το τι επιτρέπει ο νόμος. 

Η μόλις 10 ετών CyFi ανακάλυψε, όπως εξηγεί, το σημαντικό κενό ασφαλείας στα smart-phones παίζοντας με το δικό της. «Ήταν δύσκολο να κάνω πρόοδο στο παιχνίδι, γιατί χρειαζόταν να περάσει χρόνος προκειμένου να συγκεντρώσω πόντους. Γι’ αυτό και σκέφτηκα “γιατί να μην αλλάξω την ώρα;” Ελέγχοντας λοιπόν τον χρόνο, κατάλαβα ότι μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα» αποκαλύπτει η 10χρονη.

Όπως δημοσιεύει η «Espresso», οι ενήλικες ειδικοί επιβεβαίωσαν το κενό ασφαλείας που βρήκε η μικρή, και το οποίο, όπως αποδείχθηκε, αποτελεί κερκόπορτα για σοβαρές πράξεις «πειρατείας» στα κινητά. Πάντως, με αυτή την ανακάλυψη κέρδισε στον πρώτο διαγωνισμό DefCon Kids στον οποίο το χρηματικό έπαθλο είναι μόλις εκατό δολάρια, αλλά η ηθική ικανοποίηση μεγάλη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC