Ψάχνετε ταξί;

Ψάχνετε ταξί;
Έχουν αρχίσει και εκσυγχρονίζονται και οι υπηρεσίες ταξί σε όλο τον κόσμο και εκμεταλλεύονται την ολοένα και πιο ευρεία …
χρήση των «έξυπνων» τηλεφώνων. 

Έτσι στη Βρετανία υπάρχει μία εφαρμογή με την οποία χρησιμοποιώντας το GPS του κινητού σου τηλεφώνου, να μπορείς να βρίσκεις εύκολα και γρήγορα ελεύθερο ταξί. Η εφαρμογή λειτουργεί αμφίδρομα, δηλαδή και οι οδηγοί ταξί μπορούν να σε «δουν». Σε αυτήν της Βρετανίας, όταν ο οδηγός δεχθεί την κούρσα τότε, αποστέλλονται τα στοιχεία του μαζί με φωτογραφία του, ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και τυχόν κακόβουλες ενέργειες από παραχαράκτες και κακοποιά στοιχεία.

Υπάρχει και στην ελληνική επικράτεια παρόμοια εφαρμογή, η TaxiBeat, η οποία μάλιστα σου επιτρέπει πέραν των αναμενόμενων υπηρεσιών, να βαθμολογήσεις τους οδηγούς ταξί και αυτοί το ίδιο βέβαια, ώστε να αποφευχθούν και να περιοριστούν και φαινόμενα αισχροκέρδειας μέσω του συναγωνισμού για καλύτερη παροχή υπηρεσιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC