Ψεύτικο antivirus δημιουργεί προβλήματα στις Android συσκευές

Ψεύτικο antivirus δημιουργεί προβλήματα στις Android συσκευές
Πολλά νέα κακόβουλα λογισμικά και απάτες αρχίζουν και εμφανίζονται στις Android συσκευές. 

Πολλές είναι οι απάτες τον τελευταίο καιρό που … έχουν κυκλοφορήσει για Windows αλλά και για Mac OS X συστήματα κι έχουν ως βάση ψεύτικα antivirus.

Όπως φαίνεται όμως οι επιτήδειοι πήγαν ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας παρόμοια απάτη και για τις Android συσκευές.

Έτσι λοιπόν όταν ο χρήστης σερφάρει στο διαδίκτυο μπορεί του εμφανιστεί το κλασικό πλέον μήνυμα που τον ενημερώνει ότι η συσκευή έχει πιθανότατα μολυνθεί με κάποιο κακόβουλο λογισμικό και στη συνέχεια του προτείνει να πραγματοποιήσει μία πλαστή σάρωση στο σύστημα η οποία στο τέλος όπως είναι αναμενόμενο του παρουσιάζει αποτελέσματα που δείχνουν οτι η συσκευή του έχει πρόβλημα και πρέπει να αγοράσει ένα anti-virus για να το διορθώσει.

Φυσικά το antivirus αυτό είναι κάποιο κακόβουλο λογισμικό το οποίο πολύ πιθανό να στέλνει τα προσωπικά δεδομένα καθώς και όλες τις ενέργειες του χρήστη σε κάποιον τρίτο.

Τέλος σύμφωνα με την εταιρία ασφαλείας, McAfee, τα Android διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο αφού βρίσκεται στο στόχαστρο σχεδόν όλων των νέων mobile malware που κυκλοφορούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC