Άλλο ένα εργοστάσιο στη Βρετανία που «χαίρεται» τον ήλιο

Άλλο ένα εργοστάσιο στη Βρετανία που «χαίρεται» τον ήλιο
Το εργοστάσιο της Toyota στο Derbyshire, της κεντροανατολικής Αγγλίας, αποκάλυψε πως από τη μέρα που εγκατέστη …
σε τα περί 17.000 σε αριθμό φωτοβολταϊκά στοιχεία, η ενεργειακή χρήση αυξήθηκε κατά πολύ περισσότερο από 50%.Τα πάνελ τοποθετήθηκαν δίπλα από το εργοστάσιο παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας και καλύπτουν έκταση ίση με 90.000 τετραγωνικά μέτρα ή αλλιώς 4 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Σε ρυθμούς μέγιστης παραγωγικότητας ελπίζεται ότι θα παράγουν ενέργεια ικανή για να κατασκευαστούν 7.000 αυτοκίνητα και αντιπροσωπεύει σχεδόν το 4% από την συνολική ηλιακή ενέργεια που «θερίστηκε» τους τρεις μήνες μέχρι τον Ιούνιο.

Ο υποδιευθυντής του Αγγλικού Τμήματος της Toyota δηλώνει πως η εταιρεία επιθυμεί την αξιοποίηση και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ωστόσο η ηλιακή είναι αυτή με τις λιγότερες ενοχλήσεις στους γείτονες. Ελπίζουν στη παραγωγή ενέργειας ίσης με 4.600.000 kWh, που θα αντιστοιχεί στο 4% των ολικών ενεργειακών αναγκών τους.

Το πρόγραμμα το χρηματοδότησε η British Gas με 11,4 εκατομμύρια ευρώ με σύμβαση μίσθωσης για τα επόμενα 25 χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC