Άρματα εξοπλισμένα με τεχνολογία θερμικού «stealth»

Άρματα εξοπλισμένα με τεχνολογία θερμικού «stealth»

 

εξαφανίζονται μπροστά στα τεχνολογικά «μάτια» του εχθρού. 

Το σύστημα που αναπτύχθηκε από την Bae Systems και έχει ονομαστεί «Adaptiv», επιτρέπει σε ένα αντικείμενο να «αναμειχθεί» με το περιβάλλον και να εξαφανιστεί κατά την σάρωση με υπέρυθρες. Η χρήση υπέρυθρων για την καταμέτρηση των εχθρικών δυνάμεων είναι πλέον ιδιαίτερα διαδεδομένη και χρησιμοποιείται κατά κόρον.

Η τεχνολογία βασίζεται σε μεταλλικά πάνελ εξαγωνικών «pixel» τα οποία είναι ικανά να αλλάζουν την θερμοκρασία τους πολύ γρήγορα. Κάμερες που βρίσκονται πάνω στο άρμα συλλέγουν θερμικές φωτογραφίες από τον περιβάλλοντα χώρο και έπειτα προβάλλουν αυτές τις θερμικές απεικονίσεις πάνω στα πάνελ καθιστώντας το αόρατο στο υπέρυθρο φάσμα.

Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία λειτουργεί αποτελεσματικά και σε κινούμενα οχήματα, ενώ είναι σε θέση να τους προσδίδει και διαφορετική θερμική εικόνα πέρα από το να τα εξαφανίζει πλήρως θερμικά. Τέλος είναι δυνατό να δημιουργήσουν και θερμικά γράμματα ώστε να περιορίσουν τυχόν απώλειες από φιλικά πυρά.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC