Έξι νέους κόσμους ανακάλυψαν οι ερευνητές της NASA

Έξι νέους κόσμους ανακάλυψαν οι ερευνητές της NASA

Η NASA ανακοίνωσε την ανακάλυψη έξι νέων κόσμων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων πλανητών, εκτός από αυτούς του ηλιακού μας συστήματος σε 5.502. Περίπου πριν από 31 χρόνια, το 1992, οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν τους πρώτους εξωπλανήτες όταν εντόπισαν του δίδυμους πλανήτες Poltergeist και Phobetor, σε τροχιά γύρω από το pulsar PSR B1257+12.

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022, ο αριθμός των εξωπλανητών είχε ξεπεράσει το όριο των 5.000, με αυτούς που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα να παρουσιάζουν μια ποικιλία χαρακτηριστικών. Ο HD 36384 b, ένας «σούπερ- Δίας», περιφέρεται γύρω από ένα τεράστιο γιγάντιο αστέρι M σχεδόν 40 φορές το μέγεθος του Ήλιου. Ο TOI-198 b, ένας δυνητικά βραχώδης πλανήτης, βρίσκεται στην εσωτερική άκρη της κατοικήσιμης ζώνης του αστερισμού του. Ο TOI-2095 b και ο TOI-2095 c είναι καυτές υπέρ- Γαίες που περιφέρονται γύρω από τον ίδιο νάνο αστέρα Μ, ενώ ο TOI-4860 b είναι ένας σπάνιος «καυτός Δίας» που ολοκληρώνει μια τροχιά κάθε 1,52 ημέρες γύρω από ένα άστρο νάνο Μ.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο MWC 758 c, ένας γιγάντιος πρωτοπλανήτης που περιφέρεται γύρω από ένα νεαρό αστέρι με έναν πρωτοπλανητικό δίσκο, προσφέροντας πληροφορίες για τον πρώιμο σχηματισμό των πλανητών. Αυτές οι ανακαλύψεις χρησιμοποίησαν διάφορες μεθόδους ανίχνευσης, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής ακτινικής ταχύτητας, η οποία μετρά την αστρική ταλάντευση που προκαλείται από πλανήτες σε τροχιά, και τη μέθοδο διέλευσης, η οποία ανιχνεύει τη μείωση του αστρικού φωτός καθώς οι πλανήτες περνούν μπροστά από τα αστέρια ξενιστές τους. Χρησιμοποιήθηκε άμεση απεικόνιση για τον εντοπισμό του MWC 758 c.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC