Έρχονται λούτρινα αρκουδάκια με τεχνητή νοημοσύνη

Έρχονται λούτρινα αρκουδάκια με τεχνητή νοημοσύνη

Μία νέα σειρά από λούτρινα αρκουδάκια με τη βοήθεια της OpenAI ανέπτυξε η εταιρία παιχνιδιών Curio σε συνεργασία με την διάσημη μουσικό και πρώην σύντροφο του Elon Musk, Grimes, η οποία είναι επενδύτρια και σύμβουλος για το προϊόν.

Επιπλέον, η Grimes έχει δωρίσει τη φωνή της και στα τρία λούτρινα, τα οποία μπορούν να συζητήσουν με ένα παιδί και να «μάθουν» τις προσωπικότητες των ιδιοκτητών τους.

Τα τρία λούτρινα ονομάζονται Gabbo, Grem και Grok, αν και το τελευταίο δε σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη Grok του Elon Musk, καθώς είναι συντομογραφία του ονόματος Grocket.

Τα λούτρινα παιχνίδια τεχνητής νοημοσύνης χρειάζονται προς το παρόν σύνδεση στο Wi-Fi για να λειτουργήσουν, αλλά οι ιδρυτές της Curio ελπίζουν πως μία μέρα τα λούτρινα θα περιέχουν όλο το hardware και το software που χρειάζονται στο εσωτερικό τους.

Τα παιχνίδια συνοδεύονται από μία εφαρμογή η οποία θα προσφέρει στους γονείς μία γραπτή ανάλυση των συνομιλιών του λούτρινου με το παιδί. Τα παιχνίδια δε θα αποθηκεύουν δεδομένα φωνής και η αποθήκευση της αποφώνησης θα συμμορφώνεται με το Children’s Online Privacy Protection Act. Οι αποφωνήσεις θα διαγράφονται μετά από 90 μέρες.

Η συνεργασία Curio και Grimes προέκυψε μετά από ένα post στο X, όπου ένας χρήστης έγραψε για ένα μέλλον όπου το κάθε τι θα περιέχει νοημοσύνη, ακόμα και τα αρκουδάκια των παιδιών. Η Grimes απάντησε σε αυτό το post.

Τα τρία λούτρινα θα έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες. Ο Grok είναι ένας φιλικός πύραυλος που του αρέσει να χορεύει και να πετάει. Ο Grem είναι ένας εξωγήινος που του αρέσει το ροζ χρώμα και ο Gabbo είναι ένας γεμάτος περιέργεια χαρακτήρας που θέλει να κάνει νέους φίλους. Προς το παρόν, όλα τα λούτρινα έχουν ένα μόνο mode, «μία γλυκιά, φιλική και αστεία προσωπικότητα που είναι κατάλληλη για παιδιά», αλλά η εταιρία έχει σε beta μία λειτουργία που θα επιτρέπει στους γονείς να θέσουν περισσότερες επιλογές.

Τα λούτρινα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία στο website της Curio έναντι 99 δολαρίων και αναμένεται να φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων στις αρχές του 2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC