Έρχονται domain names με κατάληξη .motorcycles

Έρχονται domain names με κατάληξη .motorcycles

Η τιμή θα παίξει τον κύριο ρόλο για την επιτυχία τους

Δεν ξέρουμε πόσοι από εσάς εκεί έξω θα θέλατε ένα website με domain name που αντί για το κοινότοπο «.com» ή «.gr» θα καταλήγει σε «.motorcycles».

Ίσως κάποιοι επαγγελματίες, ίσως κάποια φόρουμ. Όπως και νά’ χει, σύντομα η αγορά θα αρχίσει να προσφέρει τη δυνατότητα αυτή. Ο όμιλος Domino Powersports Solutions έχει πλέον το δικαίωμα να καταχωρίζει domain names (DNS ή Σύστημα Ονομάτων Τομέα – Χώρας – Περιοχής) με κατάληξη «.motorcycles».

Η συγκεκριμένη είναι μόνον μία από τις πολλές νέες, εξειδικευμένες καταλήξεις που έχει αρχίσει να προσφέρει ο ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), ο οργανισμός που είναι εξουσιοδοτημένος με τη διαχείριση του Ίντερνετ.

Σήμερα υπάρχουν 21 GTLD (generic top level domains) όπως .com, .org., κ.λπ. –εκτός εκείνων με καταλήξεις κρατών όπως .gr, .de, .eu. Στα τέλη του 2012 ο ICANN αποφάσισε να επεκτείνει τα συστήματα ονοματοδοσίας, ώστε να δέχεται ειδικά GTLD που θα αφορούν ειδικότερες χρήσεις. Δηλαδή ονόματα όπως «.motorcycle», «.auto», «.helmet» κ.ο.κ

Προφανώς ο ICANN πιστεύει ότι μπορεί κάτω από τις συγκεκριμένες ομπρέλες ονομάτων να συγκεντρώσει εταιρείες ή άλλα εμπορικά συμφέροντα, ελαφρύνοντας έτσι τον φόρτο διακίνησης που αντιμετωπίζουν τα σημαρινά top level domain όπως .com, .net, .org, κ.λπ.

Αν θα πιάσει η νέα ονοματοδοσία, είναι άγνωστο αλλά ρόλο θα παίξει και το κόστος. Πέρυσι που είχε αποφασιστεί η αποδοχή νέων GTLD είχαμε διαβάσει για κόστος κατωχύρωσης που θα ανέρχεται σε 185.000 δολάρια, και κόστος συντήρησης (ετήσιο) ύψους 25.000 δολαρίων.

Είναι προφανές πως αν ισχύει κάτι τέτοιο, μόνον μεγάλοι οργανισμοί ή εταιρείες θα μπορούν να το καταβάλλουν.

Πάντως στο παρελθόν παρόμοιες προσπάθειες είχαν αποτύχει. Ο κόσμος γενικά εξακολουθεί να εμπιστεύεται περισσότερο τα ονόματα με κατάληξη .com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC