Αλλάζουν όλα στους χάρτες του iphone της Apple -Η νέα λειτουργία που λύνει τα χέρια των οδηγών

Αλλάζουν όλα στους χάρτες του iphone της Apple -Η νέα λειτουργία που λύνει τα χέρια των οδηγών

Η Apple ακολούθησε επιτέλους την κυρίαρχη τάση στην πλοήγηση που προσφέρουν τα smartphones προσθέτοντας μία κρίσιμη λειτουργία στα Apple Maps.

Το αναβαθμισμένο λειτουργικό iOS 17, για iPhone XS και έπειτα, θα είναι διαθέσιμο ως αναβάθμιση για τα smartphones της Apple από το ερχόμενο φθινόπωρο και φέρνει μαζί του μία σημαντική λειτουργία, την οποία οι κάτοχοι των μοντέλων της αμερικάνικης εταιρείας περιμένουν εδώ και χρόνια.

Για πρώτη φορά λοιπόν, η Apple θα προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες των iPhone που χρησιμοποιούν τα Apple Maps να κατεβάσουν στο κινητό τους χάρτες και έπειτα να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή πλοήγησης χωρίς να είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την Apple, η offline δυνατότητα πλοήγησης που θα προσφέρουν σύντομα τα Apple Maps είναι μια ιδιαίτερα εύκολη διαδικασία για τους χρήστες. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να επιλέξουν την περιοχή που θέλουν να κατεβάσουν στο κινητό τους ως χάρτη και έπειτα να κάνουν «tap» στην οθόνη.

Μετά από το παραπάνω οι χρήστες μπορούν να αποσυνδεθούν από το Διαδίκτυο, να χρησιμοποιήσουν κανονικά τα Apple Maps για την περιοχή που έχουν επιλέξει και να απολαύσουν πλοήγηση «στροφή-στροφή» είτε χρησιμοποιούν το προσωπικό τους όχημα μεταφοράς, είτε είναι πεζοί, είτε χρησιμοποιούν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Και στην offline λειτουργία τους τα Apple Maps προσφέρουν εκτιμώμενο χρόνο άφιξης, ενώ παρουσιάζουν και σημεία ενδιαφέροντος για τον χρήστη. Σε κάθε περίπτωση για να λειτουργήσει η εφαρμογή offline ο χρήστης θα πρέπει να έχει προνοήσει και να έχει κατεβάσει τους χάρτες της περιοχής που θα κινηθεί.

Πολλά χρόνια μετά από τον ανταγωνισμό της και συγκεκριμένα τους Χάρτες της Google, η Apple κάνει επιτέλους εφικτή την offline λειτουργία των χαρτών της ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούνται και από τους χρήστες σε μέρη όπου δεν υπάρχει κάλυψη ή το σήμα είναι ασθενές -για παράδειγμα σε ένα ορεινό μονοπάτι.

Παράλληλα, στα Apple Maps οι χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι σε θέση να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο την διαθεσιμότητα των σταθμών φόρτισης που βρίσκονται στην περιοχή όπου κινούνται αλλά και να τους επιλέγουν σύμφωνα με τις δικές τους προτιμήσεις, όπως για παράδειγμα τον πάροχο και τον τύπο της πρίζας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC