Αλλαγή ηγεσίας στην Ηewlett-Packard και υπολογιστές τέλος!

Αλλαγή ηγεσίας στην Ηewlett-Packard και υπολογιστές τέλος!

Μια «σιδηρά κυρία» στο τιμόνι ενός κολοσσού! Το διοικητικό συμβούλιο της Hewlett-Packard προχωρά σε μια αλλαγή σελίδας για την εταιρεία, … δίνοντας τα ηνία της στην κυρία Μέγκ Ουίτμαν (Meg Whitman) σε αντικατάσταση του κυρίου Λέο Αποτέκερ (Leo Apotheker), του ανθρώπου που… άντεξε στο τιμόνι της ΗΡ λιγότερο από έναν χρόνο, έναν χρόνο που πρώτα οι αγορές και μετέπειτα και οι περισσότεροι μέτοχοι και στελέχη της εταιρείας χαρακτήρισαν ως έναν από τους χειρότερους στην ιστορία της!

Η κυρία Ουίτμαν, πρώην Διευθύνουσα Σύμβουλος της μεγάλης ιντερνετικής εταιρείας δημοπρασιών EBay, είχε «στρατολογηθεί» στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΗΡ από τον ίδιο τον πρόεδρο της εταιρείας Ray Lane, ήδη από τα τέλη του 2010, περίπου την ίδια εποχή που αναλάμβανε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ο κύριος Αποτέκερ. Τότε η κυρία Ουίτμαν προερχόταν από μια δυναμική, πλην ατελέσφορη προεκλογική καμπάνια, ως υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων για την θέση του Κυβερνήτη της Καλιφόρνια.

Η σύντομη, όπως αποδείχθηκε, πλην καταστροφική θητεία του τελευταίου στην ΗΡ συνδέθηκε με διαδοχικές μειώσεις στόχων για τον κραταιό όμιλο, μια δραστική «αναδιάρθρωση» προσωπικού, κόστους λειτουργίας αλλά και μεριδίων αγοράς, ενώ το αποκορύφωμα της τεταμένης σχέσης του κυρίου Αποτέκερ με το διοικητικό του συμβούλιο ήταν η ανακοίνωσή του για αλλαγή της ίδιας της δομής της εταιρείας, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να δηλώνει πως η ΗΡ αποσύρεται από την κατασκευή προσωπικών υπολογιστών και θα εστιάσει εφεξής στην παραγωγή λογισμικού και εταιρικών προγραμμάτων.

Αυτή η απόφαση, όπως και η εξαγορά  της βρετανικής εταιρείας λογισμικού Autonomy ήταν καθαρά προσωπική επιλογή του κυρίου Αποτέκερ με τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ της ΗΡ να μην είναι καν ενήμεροι για τις εξελιξεις!
Η παράλληλη ανακοίνωση απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου για την ΗΡ και η μείωση της χρηματιστηριακής της αποτίμησης κατά 50% (!) ήταν το κερασάκι στην τούρτα και η απαρχή της εξόδου του κυρίου Αποτέκερ, με την Μεγκ Ουίτμαν να αποτελεί την πιο «σίγουρη» επιλογή σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΗΡ και τους μετόχους της …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC