Ανακάμπτει από τις πλημμύρες ο κυριότερος κατασκευαστής κινητήρων σκληρών δίσκων

Ανακάμπτει από τις πλημμύρες ο κυριότερος κατασκευαστής κινητήρων σκληρών δίσκων

 

Η Nidec, εταιρεία κατασκευής κινητήρων για μηχανικούς δίσκους που καλύπτει το 75% της παγκόσμιας παραγωγής, ανακοίνωσε πως τα εργοστάσιά της … στην επαρχία Ayutthaya της Ταϊλάνδης έχουν ξεκινήσει πάλι την παραγωγή. Πηγές από τη βιομηχανία θεωρούν πως η εξέλιξη αυτή θα συμβάλλει στην κάλυψη μέρους του εφοδιαστικού κενού σκληρών δίσκων που παρουσιάστηκε στην αγορά. Η εταιρεία έχει αυξήσει τους ρυθμούς παραγωγής στα εργοστάσια των Φιλιππίνων και της Κίνας για να καλύψει τις επιπτώσεις από τις πλημμύρες και αναμένει η παραγωγή κινητήρων να φτάσει τις 100 εκατομμύρια μονάδες στο τελευταίο τρίμηνο του 2011.

Αυτήν τη στιγμή η Nidec διαθέτει δέκα εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ταϊλάνδη, με οκτώ από αυτές να έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες. Καθώς τα νερά υποχωρούν, η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι εγκαταστάσεις της στην πόλη Rangsit, στις οποίες η παραγωγή διακόπηκε από τις 13 Οκτωβρίου, έχουν ήδη επανέλθει σε λειτουργία από τις 25 Οκτωβρίου, ενώ και οι εγκαταστάσεις στην Ayutthaya ξεκίνησαν να λειτουργούν στις 4 Νοεμβρίου.

Στα δύο αυτά εργοστάσια η μηνιαία παραγωγή θα αυξηθεί αρχικά από 15 σε 25 εκατομμύρια μονάδες, ενώ και οι εγκαταστάσεις στην Κίνα θα ανεβάσουν ρυθμούς, από 10 σε 15 εκατομμύρια μονάδες. Παρ’ όλα αυτά, στο τελευταίο τρίμηνο του 2011 η συνολική παραγωγή θα μειωθεί κατά 30% σε σχέση με τα 140 εκατομμύρια μονάδων που είχε φτάσει το τρίτο τρίμηνο.

Πριν οι πλημμύρες χτυπήσουν την Ταϊλάνδη, τα ποσοστά συμβολής στην παραγωγή της Nidec ήταν 62%, 23% και 15%, για τις εγκαταστάσεις σε Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες και Κίνα αντίστοιχα. Στο μέλλον, τα ποσοστά σε Φιλιππίνες και Κίνα θα αυξηθούν σε 36% και 21% αντίστοιχα, μειώνοντας αυτό της Ταϊλάνδης σε μόλις 43%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC