Απάτη με bitcoin οδηγεί σε χρεοκοπία το ανταλλακτήριο Mt Gox

Απάτη με bitcoin οδηγεί σε χρεοκοπία το ανταλλακτήριο Mt Gox

Προβλήματα ανακύπουν για το εικονικό νόμισμα bitcoin καθώς ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήριά του, η Mt Gox υπέβαλε αίτημα χρεοκοπίας.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου η ιαπωνική εταιρεία Mt Gox έπαψε να μετατρέπει στους πελάτες της τα bitcoins σε μετατρέψουν σε αμερικανικά δολάρια. Οπως αναφέρει το BBC, η αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα της Mt Gox έχει ανησυχήσει τους κατόχους bitcoin, καθώς τα εικονικά νομίσματα τα οποία έχουν ενδεχομένως κλαπεί ή εξαφανιστεί ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Η Mt Gox είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα συναλλαγής bitcoin, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η κατάρρευσή της θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δικηγόροι της Mt Gox αποφάσισαν να καταθέσουν αίτημα υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα αφότου έλαβαν κλήτευση για έλεγχο από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για κλοπή 744.000 bitcoins, ποσό που αντιστοιχεί σε 350 εκατ. δολάρια.

Η εξέλιξη έχει ασκήσει πιέσεις στο νόμισμα η τιμή του οποίου διαμορφώνεται σήμερα στα 561 δολάρια το 1 acerca, τιμή πολύ χαμηλότερη από το υψηλό των 1.000 δολαρίων ανά acerca τον Νοέμβριο του 2013.

Από το 2009 που δημιουργήθηκαν τα bitcoins για κάποιους αποτελούν τη νέα μορφή νομίσματος που ήρθε να αντικαταστήσει το παραδοσιακό χρήμα και τις συναλλαγές όπως τις γνωρίζουμε σήμερα. Βεβαίως από δημιουργίας τους τα bitcoin έχουν ένα μεγάλο εχθρό που δεν είναι άλλος από τις online κλοπές. Καθόλου περίεργο μιας και όπου υπάρχει χρήμα, υπάρχει και απάτη είτε online είτε παραδοσιακή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC