Απενεργοποιείται η root πρόσβαση στη CyanogenMod

Απενεργοποιείται η root πρόσβαση στη CyanogenMod

Η CyanogenMod είναι ίσως η καλύτερη και πιο αξιόπιστη εναλλακτική διανομή/έκδοση του Android. Αν δηλαδή κάποιος δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το Android που του δίνει η εταιρεία που κατασκεύασε το smartphone του αλλά επιθυμεί κάτι πιο «καθαρό» και με επιπλέον δυνατότητες, τότε η CyanogenMod είναι σχεδόν μονόδρομος.

Μέχρι τώρα η CyanogenMod είχε ως προεπιλογή ενεργοποιημένη την πρόσβαση root γεγονός όμως που συνεπαγόταν κάπως αυξημένους κινδύνους σε ό,τι αφορούσε τη λειτουργία της.

Όπως ανακοίνωσαν όμως οι δημιουργοί της, η πρακτική αυτή πρόκειται να αλλάξει στο προσεχές διαστημα. Αν και η root πρόσβαση δεν θα καταργηθεί, δεν θα είναι πλέον ενεργή από προεπιλογή. Θα υπάρχει δηλαδή η επιλογή για τον χρήστη να την ενεργοποιεί όταν το επιθυμεί.

Σύμφωνα με τα σχόλια τους, δεδομένου ότι η διανομή γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, είναι επιβεβλημένο οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις να δίνουν έμφαση στην ασφάλεια.

 

by Newsbeast

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC