Αποκομμένη από τις τηλεπικοινωνίες η Συρία.

Αποκομμένη από τις τηλεπικοινωνίες η Συρία.

Εκτός λειτουργίας βρίσκονται από την Τρίτη οι διαδικτυακές και τηλεφωνικές συνδέσεις από και προς τη Συρία, σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών εταιριών που παρακολουθούν την κίνηση στο Δίκτυο.

«Η Συρία αντιμετωπίζει βλάβη στο ίντερνετ», ανακοίνωσε μέσω Twitter η υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που είναι επιφορτισμένη με τις επιχειρήσεις σταθεροποίησης συρράξεων, επικαλούμενη πληροφορίες αμερικανικών εταιριών υψηλής τεχνολογίας. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία, ούτε να εξηγήσει τους λόγους δημιουργίας αυτής της «μαύρης τρύπας» στο Διαδίκτυο.

«Περίπου στις 18.45 UTC οι OpenDNS αναλυτές (resolvers) εντόπισαν μία σημαντική πτώση της διαδικτυακής κίνησης από τη Συρία. Σε μία πιο στενή έρευνα, έμοιαζε η χώρα να έχει εξαφανιστεί από το διαδίκτυο», σύμφωνα με την Umbrella Security Labs.

Η τελευταία ανέφερε επίσης, ότι το πιο πρόσφατο διαδικτυακό «μπλακ άουτ» είχε γίνει στη Συρία το Νοέμβριο του 2012 και σημειώνει ότι η τωρινή διακοπή αποσυνδέει τη χώρα από τη διαδικτυακή επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο. «Δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα αποκατασταθεί η επικοινωνία», προσθέτει.

Οι αμερικανικές διαδικτυακές εταιρίες, όπως η Renesys και η Akamai, κατέγραψαν το μπλακ άουτ αργά το βράδυ της Τρίτης. Ο Τζιμ Κάουι της Renesys δήλωσε στο BBC, ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το τι προκάλεσε τη διακοπή.

«Φαίνεται πανομοιότυπο σε δυναμική με το ανάλογο μπλακ άουτ τον περασμένο Νοέμβριο, όπου οι συνδέσεις στο συριακό διαδίκτυο είχαν διακοπεί απότομα και όλες μαζί» δήλωσε.

Οι Σύριοι πολίτες διαπίστωσαν και οι ίδιοι τη διακοπή στο ίντερνετ και της τηλεφωνικές συνδέσεις, ωστόσο τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας λειτουργούν κανονικά.

Το συριακό καθεστώς έχει επανειλημμένα διακόψει την πρόσβαση στο Ιντερνετ κατά τη διάρκεια της σύρραξης, συνήθως σε τοπικό επίπεδο για να εμποδίσει τις επικοινωνίες μεταξύ των ανταρτών και τη μετάδοση των ειδήσεων στον έξω κόσμο.

Πηγή:sofokleusin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC