Από σήμερα το Microsoft 365 Copilot μιλάει Ελληνικά!

Από σήμερα το Microsoft 365 Copilot μιλάει Ελληνικά!

Η Microsoft ανακοινώνει νέες υποστηριζόμενες γλώσσες στο Microsoft 365 Copilot, ανάμεσα στις οποίες και η Ελληνική.

Από σήμερα οι Έλληνες χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν τις δυνατότητες του Copilot στην γλώσσα τους, αναβαθμίζοντας στο μέγιστο την εμπειρία χρήσης και διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα τους.

Η προσθήκη της ελληνικής γλώσσας στο Microsoft 365 Copilot έρχεται σε συνέχεια του αυξανόμενου ρυθμού υιοθέτησης των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, από επαγγελματίες κάθε κλάδου, καθώς και από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, με στόχο την ενίσχυση της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας στην εργασιακή καθημερινότητα, τη διεύρυνση των δεξιοτήτων των εργαζόμενων και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Το Microsoft 365 Copilot αποτελεί έναν «συνάδελφο» που μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα όλων των χρηστών, ανεξαρτήτως χώρου δραστηριοποίησης, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες εφαρμογές παραγωγικότητας, όπως Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams ή Business Chat (BizChat). Τα εργαλεία που περιλαμβάνει η εφαρμογή, τα οποία ενισχύθηκαν πρόσφατα με περισσότερες από 700 ενημερώσεις και 150 νέες δυνατότητες, συνδέονται με όλες τις υπάρχουσες εφαρμογές και τα δεδομένα που χρησιμοποιεί και διαχειρίζεται ο χρήστης. Ταυτόχρονα, ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης αντιλαμβάνεται πλήρως το πλαίσιο εργασίας του χρήστη και συμμορφώνεται με όλες τις διαδικασίες ασφαλείας και απορρήτου του εκάστοτε οργανισμού.

Για παράδειγμα το BizChat, μέσα από τη χρήση του Microsoft 365 Copilot, μπορεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο συνεργάτη ο οποίος έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί το αρχείο των συνομιλιών του εργαζόμενου, συγκεντρώνοντας την πληροφορία με τρόπο που επιτρέπει στον χρήστη να την οργανώσει, ταξινομήσει και συνθέσει όπως επιθυμεί. Παράλληλα, τον Σεπτέμβριο η Microsoft λανσάρισε την Copilot Pages, μια δυναμική εφαρμογή που απλοποιεί τη διαδικασία βελτίωσης και κοινής χρήσης περιεχομένου που δημιουργείται από AI, καθιστώντας εύκολη τη μετατροπή και την επεξεργασία των απαντήσεων Business Chat σε νέες σελίδες, με στόχο τη διευκόλυνση της συνεργασίας μεταξύ των συναδέλφων.

Στο πλαίσιο της ένταξης της Ελληνικής γλώσσας στο Microsoft 365 Copilot, η Γιάννα Ανδρονοπούλου, Γενική διευθύντρια της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Copilot από σήμερα έχει τη δυνατότητα να μιλάει στα Ελληνικά, τη γλώσσα μας. Η ένταξη της ελληνικής στις υποστηριζόμενες γλώσσες του Microsoft 365 Copilot, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για όλους μας στη Microsoft, καθώς η προσβασιμότητα των πιο καινοτόμων εργαλείων μας στους Έλληνες χρήστες αποτελεί πάγια προτεραιότητα μας. Το γεγονός πως τα πλέον πρόσφατα και ανεπτυγμένα εργαλεία μας θα διατίθενται πλέον και στα Ελληνικά, αναδεικνύει τη σημασία που δίνει η εταιρεία στην Ελληνική αγορά και τις ανάγκες της, καθώς επίσης και διασφαλίζει την ακόμα ισχυρότερη ανάπτυξη της χώρας, μέσα από την ενεργή συμμετοχή της στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις που διαμορφώνουν τον κόσμο μας. Το μέλλον είναι ήδη εδώ, όμως από σήμερα μιλάει και Ελληνικά!»

Η συνεχής ενσωμάτωση του Copilot σε όλο και μεγαλύτερο εύρος της σουίτας προϊόντων του Microsoft 365, γίνεται με στόχο την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων και των νέων αναγκών που επιφέρει η αυξητική τάση της χρήσης εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, όπως άλλωστε αναδείχτηκε και από τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας της εταιρείας «Work Trend Index». Σήμερα, το Microsoft 365 Copilot, ενδέχεται να μην κατανοεί πλήρως εκφράσεις ή γλωσσικές συμβάσεις που περιέχει κάθε υποστηριζόμενη γλώσσα. Ωστόσο, η συνεχής χρήση του Copilot έχει τη δυνατότητα να βελτιώνει και ενδυναμώνει την εφαρμογή με την πάροδο του χρόνου, καθώς η εφαρμογή εκπαιδεύεται και από τον ίδιο τον χρήστη.

Η Microsoft κυκλοφόρησε το Microsoft 365 Copilot το 2023 και έκτοτε βελτιώνει συνεχώς τα χαρακτηριστικά του, με στόχο αυτά να μπορούν να προσαρμόζονται ανάλογα τις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης. Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της, οι αποκρίσεις της εφαρμογής είναι δύο φορές ταχύτερες, ενώ οι χρήστες δηλώνουν τρεις φορές πιο ικανοποιημένοι από την περίοδο του λανσαρίσματος της. Για αυτό, στο δεύτερο κύμα ενημέρωσης του Microsoft 365 Copilot, η εταιρεία εισήγαγε στην εφαρμογή τους Copilot agents, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν συνδετικά, εκτελώντας εργασίες τόσο στο λογισμικό της Microsoft όσο και σε αυτό τρίτων προμηθευτών. Οι δυνατότητες των Copilot agents έχουν ευρεία κλίμακα η οποία κυμαίνεται από την ανάκτηση βασικών πληροφοριών έως μία σειρά από πολύπλοκες ενέργειες που επιτρέπουν σε άτομα και ομάδες να αυξάνουν ακόμα περισσότερο την παραγωγικότητα τους. Ταυτόχρονα, μέσα από την χρήση του Copilot Studio, κάθε εργαζόμενος έχει την ικανότητα να δημιουργήσει τον δικό του Copilot agent σε φυσική γλώσσα, με τον ίδιο τρόπο που όλοι μας σήμερα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο υπολογιστικό φύλλο στο Excel, ή μια Powerpoint παρουσίαση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC