Ατέρμονες οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ Samsung και Apple

Ατέρμονες οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ Samsung και Apple

Τον περασμένο Απρίλιο, η Samsung είχε καταθέσει μήνυση κατά της Apple για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων η οποία αφορούσε δέκα τέτοια … «παραπτώματα». Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Samsung, αρκετά κρυφά, διέκοψε την επιθετική δικαστική διαμάχη στις 30 Ιουνίου σε μία προσπάθεια να “εξομαλύνει τις δικαστικές διαδικασίες» και προώθησε τις κατηγορίες αυτές στο νομικό οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση των κατηγοριών της ίδιας της Apple εναντίον της Κορεατικής εταιρίας.

Οι κατηγορίες της  Apple εναντίον της αντιπάλου της εστιάζονται στο ότι  η Samsung, μέσω των smartphones και των ταμπλετών της, προσπαθεί να «αντιγράψει» την εταιρία του Jobs. Η αντιδικία συνεχίστηκε με τη Samsung να καταθέτει τις δικές της μηνύσεις. Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως η Samsung διαθέτει τσιπάκια μνήμης στην Αpple για την κατασκευή των προϊόντων της.

Οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ των δύο κατασκευαστριών, οι οποίες ιδιαίτερα μετά την άνοδο  των Smartphones που βασίζονται σε Android έχουν πάρει φωτιά, έχουν κρατήσει πολλούς μήνες. Οι μηνύσεις δίνουν και παίρνουν σε παγκόσμιο επίπεδο αφού έχουν κατατεθεί και απασχολούν τα δικαστικά συστήματα πολλών χωρών: Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Γερμανία, Η.Π.Α. και  στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για ένα  μεγάλο νομικό μπέρδεμα λοιπόν με τις  μηνύσεις και αντιμηνύσεις να συνεχίζονται μεταξύ των δύο εταιριών. Ο εκπρόσωπος της Apple στη Σεούλ Steve Park, αρνήθηκε να σχολιάσει τα γεγονότα.

Όλα αυτά γίνονται με φόντο τα νέα στοιχεία που παρουσίασε η Samsung, τα οποία κάνουν λόγο για πωλήσεις 3 εκατομμυρίων συσκευών Galaxy S II σε μόλις 55 ημέρες. Το καζάνι των smartphones συνεχίζει να βράζει, αν και τα νομικά παιχνίδια είναι περισσότερο εκνευριστικά και χρονοβόρα παρά ωφέλιμα, λόγω και των καθυστερήσεων που έμμεσα επιβάλουν στο τμήμα του R&D (Έρευνα και Ανάπτυξη) των εταιριών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC