Αυτά είναι τα 4 ελληνικά ειδησεογραφικά sites που μπλόκαρε η Ρωσία για τους πολίτες της

Αυτά είναι τα 4 ελληνικά ειδησεογραφικά sites που μπλόκαρε η Ρωσία για τους πολίτες της

Η Ρωσία ανακοίνωσε την απαγόρευση πρόσβασης των πολιτών της σε συγκεκριμένα ευρωπαϊκά ειδησεογραφικά ΜΜΕ και sites και μέσα σε αυτά βρίσκονται και 4 ελληνικά.

Το υπουργείο της χώρας ανακοίνωσε την πράξη αυτή ως αντίποινα στα μέτρα που επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και είχε ως αποτέλεσμα και το κλείσιμο του Sputnik News (και στη χώρα μας). Μάλιστα, είχαν απαγορευτεί ρωσικά ΜΜΕ που σχετίζονταν με το Κρεμλίνο και δεν μπορούσα να παίξουν εντός ΕΕ. Η αντίστοιχη λίστα της Ρωσίας περιλαμβάνει 81 ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης από 24 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πλέον δεν είναι προσβάσιμα στους Ρώσους πολίτες, με την κατηγορία ότι μεταδίδουν συστηματικά ανακριβείς πληροφορίες για τον πόλεμο.

Στη λίστα βρίσκονται μεγάλα ΜΜΕ όπως το γαλλικό Agence France-Presse, η κρατική τηλεόραση της Αυστρίας ORF, το RTE της Ιρλανδίας και το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE. Από ελληνικής πλευράς, απαγορεύτηκε η πρόσβαση των Ρώσων πολιτών στα sites της ΕΡΤ (ert.gr και ertnews.gr), του ΣΚΑΪ (skai.gr), του MEGA (megatv.com) και της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» (protothema.gr). Από πλευράς κυπριακών ΜΜΕ, απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο site της εφημερίδας «Πολίτης» (politis.com.cy), στο Cyprus Times (cyprustimes.com) και την Cyprus Mail (cyprus-mail.com).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC