Αυτό είναι το νέο λειτουργικό της Apple!

Αυτό είναι το νέο λειτουργικό της Apple!

H Apple παρουσίασε σήμερα στην διάσκεψη WWDC το νέο λειτουργικό της σύστημα MacOS X Lion.

Το νέο λειτουργικό της Apple, … φαίνεται να είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός του MacOS X με το iOS. Έτσι θα δούμε στο desktop του υπολογιστή μας, πολλές λειτουργίες που θα μας θυμίσουν τις λειτουργίες του iPhone ή του iPad.

To Mac OS X Lion, διαθέτει πολλά νέα χαρακτηρίστηκα μερικά από τα οποία παρουσιάστηκαν χθες.

Κύριο και πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του νέου λειτουργικού της Apple είναι το multitouch με το οποίο ο χρήστης μπορεί να ελέγχει τα προγράμματα με τα δάκτυλα του.

Ακόμα ένα νέο χαρακτηριστικό είναι το Mission Control το οποίο στην ουσία είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός του Spaces και του Expose με αποτέλεσμα να προσφέρει μια καλύτερη εποπτεία για όλα τα παράθυρα που είναι ανοικτά.

Είδαμε επίσης τη νέα λειτουργία Versions του Mac O X, η οποία αποθηκεύει αυτόματα τα έγγραφα με τα οποία δουλεύει ο χρήστης με αποτέλεσμα να μπορεί να ανατρέξει όποτε επιθυμεί σε μια παλιότερη έκδοση τους.

Μία τελευταία λειτουργία που είδαμε κι έκανε την έκπληξη ήταν το AirDrop που επιτρέπει στο χρήστη να  να ανταλλάξει δεδομένα σε ένα δίκτυο Peer-to-Peer χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες ρυθμίσεις.

Τέλος στο Lion υπάρχουν παραπάνω από 250 νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά και θα μπορούμε να τα δούμε στον υπολογιστή μας από τον Ιούλιο που θα είναι διαθέσιμο στο Mac AppStore και θα κοστίζει $30.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC