Γίνε τρομοκράτης μέσω Facebook

osama-at-facebook

Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ συνέταξε έκθεση, στην οποία γίνεται λόγος για στρατολόγηση εξτρεμιστών μέσω Facebook. Το υπουργείο υποστηρίζει ότι η Αλ Κάιντα και άλλες οργανώσεις χρησιμοποιούν την κοινωνική δικτύωση για να προσελκύσουν τρομοκράτες.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, οι εξτρεμιστές δημιουργούν groups και σελίδες στο Facebook, όπου ανταλλάσσουν απόψεις και συμβουλές για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και τη χρήση όπλων. Η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ανεβαίνουν videos με τίτλους όπως «Γνωρίστε το ΑΚ-47 σας».

Από την πλευρά του, το Facebook υποστηρίζει ότι παρακολουθεί στενά κάθε παράνομη δραστηριότητα και κατεβάζει posts που σχετίζονται με την τρομοκρατία ή άλλες εξτρεμιστικές δραστηριότητες.

Προφανώς, το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ υπερβάλει σε βαθμό φαιδρότητας. Η τρομο-υστερία είναι ιδιαίτερα έντονη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και δεν αφήνει τους ανθρώπους να σκεφτούν καθαρά και να συνειδητοποιήσουν ότι η οργάνωση της αντιαμερικανικής δράσης δε μπορεί να γίνεται μέσα από ένα αμερικάνικο site κοινωνικής δικτύωσης. πηγή: pcmagazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC