Γιατί το μέλλον του υβριδικού μοντέλου εργασίας βρίσκεται στο cloud

Γιατί το μέλλον του υβριδικού μοντέλου εργασίας βρίσκεται στο cloud

Στην αρχή της πανδημίας, η ξαφνική μετάβαση που κάναμε πολλοί από εμάς στην τηλεργασία θεωρήθηκε ως μια προσωρινή αυτοσχέδια λύση. Ωστόσο, όπως γνωρίζουμε, πολύ σύντομα έγινε κατεστημένο, καθώς η αβεβαιότητα για τον COVID-19 συνεχιζόταν. Αυτή η κατάσταση όχι μόνο δημιούργησε προκλήσεις στη δεξιότητα των εργαζομένων να είναι προσαρμοστικοί και παραγωγικοί, αλλά παράλληλα, δοκίμασε την ικανότητα των εταιρειών να υποστηρίζουν και να διευθύνουν τις ομάδες και τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες μέσω απομακρυσμένης διαχείρισης.

Μετά από δύο χρόνια, ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων είναι εξοικειωμένο με την τηλεργασία αλλά και με το πιο πρόσφατο μοντέλο εργασίας στην Ευρώπη, την υβριδική εργασία, η οποία έχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει κατεστημένο στο μέλλον. Ορισμένες πτυχές της νέας κανονικότητας έχουν φέρει αρκετά πλεονεκτήματα στο εργασιακό περιβάλλον, επιτρέποντας στους εργαζομένους να έχουν πιο ευέλικτα προγράμματα εργασίας και να κερδίζουν τον χρόνο που παλαιότερα έχαναν στις μετακινήσεις από και προς την εργασία τους.

Ωστόσο, υπήρξαν αρκετές προκλήσεις που σχετίζονται με αυτές τις αλλαγές, οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν καθώς το μέλλον της εργασίας εξελίσσεται, με την τεχνολογία να έχει βασικό ρόλο στη μετάβαση αυτή. Το μέλλον απαιτεί ευέλικτες, εύκολες στη διαχείριση και ασφαλείς τεχνολογικές λύσεις ώστε να διασφαλιστούν όλες οι λειτουργίες. Στόχος του άρθρου αυτού είναι να προβλέψει και να καταγράψει τα πιθανά σενάρια που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες στο νέο εργασιακό περιβάλλον και να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία σε επίπεδο οικονομικής απόδοσης και καταλληλόλητας για τον εκάστοτε σκοπό, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να χαράξουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Η απομακρυσμένη εργασία ως μόνιμη και ασφαλής λύση 

Μπορεί να ακούγεται τολμηρό, αλλά η ψηφιακή και απομακρυσμένη εργασία έχει έρθει για να μείνει. Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις πρέπει να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στην πρόκληση της επανεξέτασης του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν και διαχειρίζονται τους υπαλλήλους τους μακροπρόθεσμα. Ακόμη, πρέπει να αναρωτηθούν για το πως θα ήθελαν να γίνει αυτό. Στοιχειώδες μέρος της υλοποίησης αυτού του νέου οράματος είναι η επένδυση σε νέες τεχνολογίες, νέες τεχνολογίες διαχείρισης δικτύου που υποστηρίζουν τη συνεχή συνδεσιμότητα, την επίβλεψη και τον έλεγχο σε όσους είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο της επιχείρησης.

Καθώς κατευθυνόμαστε όλο και περισσότερο προς την απομακρυσμένη και υβριδική εργασία στο μέλλον, οι δυνατότητες ανάπτυξης είναι επίσης σημαντικές. Με την επέκταση των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη των ομάδων, φαντάζει λογικό και επόμενο να μπορούμε να πράξουμε παρόμοια και όσον αφορά στο δίκτυο των επιχειρήσεων. Το Nuclias Cloud, για παράδειγμα, επιτρέπει την προσθήκη όσων σημείων πρόσβασης ή switches χρειάζεται η επιχείρησή – χάρη στο συνδρομητικό μοντέλο pay-as-you-grow. Χωρίς μεγάλο αρχικό κόστος και με δυνατότητα ρύθμισης της συνδρομής ώστε να ταιριάζει στις απαιτήσεις του εκάστοτε οργανισμού, παρέχει τη δυνατότητα ευελιξίας σε μία εποχή που αλλάζει με ταχύ ρυθμό.

Μια εμπειρία χωρίς διακοπές που ενισχύει την παραγωγικότητα

Τόσο στις μικρές όσο και στις μεγάλες επιχειρήσεις, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι εργαζόμενοι, χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν κάποια μορφή διακοπής στην εξ ’αποστάσεως εργασία τους. Η διακοπή αυτή, όχι μόνο προκαλεί απογοήτευση και στρες στους εργαζομένους, αλλά επηρεάζει τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα τους, εμποδίζοντας τους να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Στους μεγαλύτερους οργανισμούς, υπάρχουν ομάδες διαχείρισης δικτύου που βοηθούν στην επίλυση τυχόν προβλημάτων. Σε μικρότερες επιχειρήσεις όμως, καθώς το πιθανότερο είναι να μην διαθέτουν τέτοιες ομάδες, η επίλυσή των ζητημάτων δικτύου μπορεί να αποτελεί δύσκολη διαδικασία.

Για τις επιχειρήσεις που θέλουν απλώς «τα πράγματα να λειτουργούν» και δεν σκοπεύουν να δαπανήσουν χρόνο και προσπάθεια για τεχνικές λύσεις, υπάρχουν ιδανικές λύσεις διαχείρισης δικτύου που βασίζονται στο cloud, όπως το Nuclias της D-Link cloud. Οι πάροχοι τεχνολογίας γνωρίζουν ότι ο σχεδιασμός πρέπει να είναι απλός και εύκολα προσβάσιμο από οπουδήποτε.Αυτός είναι ο λόγος που προϊόντα όπως το Nuclias έχουν μια εύκολη και φιλική προς το χρήστη διασύνδεση από οποιονδήποτε υπολογιστή, laptop ή κινητό μέσω του ιστοσελίδας ή της εφαρμογής cloud.

Λύση σε τεχνικά θέματα και επιπτώσεις συνδεσιμότητας 

Διακοπές στο Wi-Fi, διακοπές κατά τη διάρκεια κλήσεων και προβλήματα πρόσβασης σε απομακρυσμένους επιτραπέζιους υπολογιστές, έχουν σταθεί ως εμπόδια σε πολλούς εργαζομένους υπό καθεστώς τηλεργασίας. Αν και τα τεχνικά ζητήματα είναι αναπόφευκτα στην καλύτερη των περιπτώσεων, η τηλεργασία τα περιπλέκει λίγο περισσότερο – ειδικά όταν οι εργαζόμενοι είναι διασκορπισμένοι. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους οι επιχειρήσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο λύσεις διαχείρισης δικτύου, που προσφέρουν δυνατότητες όπως προηγμένες αναφορές κυκλοφορίας στο δίκτυο και ανάλυσης δεδομένων, οι οποίες συμβάλλουν στην κατανόηση εμφάνισης των προβλημάτων, καθώς και λειτουργίες αυτόματης παρακολούθησης, που προειδοποιούν όταν τα πιθανά ζητήματα αυτά προκύψουν.

Το Nuclias επιτρέπει στις επιχειρήσεις να παρακολουθούν το δίκτυό τους μέσω της εφαρμογής Nuclias Cloud ή ενός προγράμματος περιήγησης, ώστε να έχουν εύκολη απομακρυσμένη πρόσβαση από οπουδήποτε στον κόσμο. Ακόμη, παρέχει μια άμεση επισκόπηση της live χρήσης και κατάστασης ενός δικτύου, ενώ προσφέρει επίσης τη δυνατότητα ανάθεσης πρόσβασης σε άλλα μέλη του προσωπικού, την προβολή χαρτών που δείχνουν την τοποθεσία της συσκευής και επιτρέπει τη δημιουργία σελίδων σύνδεσης με πρόσβαση στο Wi-Fi.

Δεν είναι μυστικό ότι οι νέοι τρόποι εργασίας απαιτούν ευέλικτες, εύκολες στη διαχείριση και ασφαλείς τεχνολογικές λύσεις όχι μόνο για να προστατεύουν τις λειτουργίες αλλά και για να τις κάνουν πιο ευπροσάρμοστες. Καθώς ο κόσμος αλλάζει γύρω μας, οι επιχειρήσεις πρέπει να παραμείνουν στην κορυφή του παιχνιδιού όσον αφορά στην τεχνολογική τους οργάνωση, είτε από κοντά είτε μέσω απομακρυσμένης διεχείρησης.

Η εφαρμογή λύσεων διαχείρισης δικτύου όπως το Nuclias, επιτρέπει να βρίσκονται στην ευχέρεια του διαχειριστή όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ενισχύοντας την βέλτιστη λήψη αποφάσεων και τη δυνατότητα διαχείρισης ενός δικτύου από οποιοδήποτε σημείο.

Το μέλλον της απομακρυσμένης και υβριδικής εργασίας γίνεται πιο ξεκάθαρο από ότι στο παρελθόν. Τα παραπάνω μοντέλα εργασίας δείχνουν να καθιερώνονται, οπότε φαντάζει λογικό οι εταιρείες να επενδύουν σε συστήματα που βασίζονται στο cloud. Καθώς αυτά τα εργαλεία παρέχουν λύσεις αιχμής από λειτουργική άποψη, αλλά και πολύ μεγαλύτερη ευελιξία, το να βλέπει κανείς μπροστά και να είναι προσαρμοστικός αποτελεί τις βασικές παραμέτρους στην εποχή των αλλαγών που διανύουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC