Δεδομένα 1 δισ. δολαρίων αποθηκευμένα σε cloud

Δεδομένα 1 δισ. δολαρίων αποθηκευμένα σε cloud
Ενώ ο κόσμος της τεχνολογίας αναμένει μέσα στις επόμενες ημέρες τις ανακοινώσεις της Apple για την υπηρεσία iCloud, η AMD … (πρωτοπόρος στη σχεδίαση επεξεργαστών και ημιαγωγών) παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας που διενέργησε σε παγκόσμιο επίπεδο, με σκοπό να μελετήσει την τάση του υπολογιστικού νέφους (cloud computing).
Η έρευνα εστίασε στην αποδοχή, τη στάση και τις προσεγγίσεις του κοινού απέναντι στο cloud computing (δηλαδή στην αποθήκευση δεδομένων και προγραμμάτων σε μεγάλους διακομιστές και την απομακρυσμένη πρόσβαση σε αυτά από οποιαδήποτε συσκευή), λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις κορυφαίων στελεχών του κλάδου τεχνολογίας στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ασία και σε χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού.
Από τα στοιχεία της έρευνα προκύπτει ότι:
– Το cloud computing ωριμάζει  ραγδαία, με το 70% των ερωτηθέντων  να αναφέρουν πως το χρησιμοποιούν  ήδη ή μαθαίνουν για αυτό  ώστε να τους φανεί χρήσιμο για τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν από απόσταση ή την αποθήκευση δεδομένων.
– Οι οργανισμοί  που έχουν ήδη αναπτύξει λύσεις cloud, σε ποσοστό 60% αναφέρουν πως  έχει μεγάλη αξία για τις  επιχειρήσεις τους.
– Ανάμεσα στους  ήδη υπάρχοντες χρήστες του cloud, το 92% απαντά πως οι υποδομές αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη του μοντέλου cloud computing.
Ετσι, όσο η υιοθέτηση λύσεων cloud αυξάνεται, τόσο μεγαλώνει αντίστοιχα και η χρηματική αξία των αποθηκευμένων δεδομένων. Γενικά, το 63% των δεδομένων σε cloud είναι αξίας άνω των 250.000 δολαρίων, ενώ με βάση την έρευνα υπολογίζεται πως τα ενεργά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε cloud έχουν αξία άνω του 1 δισ. δολαρίων!
Αλλά σημαντικά  σημεία της έρευνας αναφέρουν:
-Το 74% των οργανισμών στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν ή αναζητούν να μάθουν για τις λύσεις cloud και ακολουθούν η Ασία με ποσοστό 68% και η Ευρώπη με ποσοστό 58%.
-Ενας στους  δέκα οργανισμούς στις ΗΠΑ  υπολογίζει ότι αποθηκεύει στο  cloud δεδομένα αξίας άνω των  10 εκατομμυρίων δολαρίων. Εντούτοις, το 63% των ερωτηθέντων παγκοσμίως υποστηρίζει πως το ζήτημα της ασφάλειας των δεδομένων είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος του μοντέλου cloud.
-Για όσους  χρησιμοποιούν ήδη το cloud, το 75% κατέχει  τις απαραίτητες γνώσεις πληροφορικής  για να υποστηρίξει τις ανάγκες του, σε αντίθεση με το 39% των ερωτηθέντων που μελετούν τις λύσεις του cloud.
-Οι χρήστες  υπηρεσιών cloud έχουν πρόσβαση  σε αυτές μέσω: προσωπικών υπολογιστών  (90%), έξυπνων κινητών τηλεφώνων  (56%), ταμπλετών (37%) και thin clients (32%).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC