Δημοσιοποίηση παραπόνων στο Διαδίκτυο, οδηγεί σε αγωγή

73286c0ae0abf918d7b22da00aa92bfd

Σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση προχώρησε εταιρεία υπολογιστών εναντίον καταναλωτή που δημοσιοποίησε στο blog του τη δυσαρέσκεια του για το service της εταιρείας.

Συγκεκριμένα η εταιρεία Systemgraph άσκησε αγωγή ύψους 200.000€ κατά καταναλωτή για προσβολή φήμης η οποία επικεντρώνεται στην δημοσιοποίηση των παραπόνων του σε διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες.

Το περιστατικό αυτό δημιουργεί ερωτήματα κατά πόσο είναι θεμιτή η δημοσιοποίηση παραπόνων δηλαδή πού σταματάει η κριτική και πού ξεκινάει η συκοφαντική δυσφήμιση. Να σημειωθεί ότι έχουν εκδοθεί αντικρουόμενες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων για το κατά πόσο εφαρμόζεται ο νόμος περί Τύπου σε δημοσιεύματα του Διαδικτύου (βλ. απόφαση 27/2009 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά και απόφαση 4980/2009 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC