Διαρροή στο Threads υποδηλώνει ότι η κοινή χρήση του Fediverse έρχεται σύντομα

Διαρροή στο Threads υποδηλώνει ότι η κοινή χρήση του Fediverse έρχεται σύντομα

Οι χρήστες του Threads θα μπορούσαν να αποκτήσουν πολύ σύντομα τα χαρακτηριστικά fediverse σε beta, όπως αποκαλύπτουν νέα screenshots από έναν leaker.

Η δημοσίευση υποδηλώνει ότι οι χρήστες του Threads μπορεί σύντομα να έχουν τη δυνατότητα να αντιγράφουν εύκολα το όνομα χρήστη fediverse κάποιου και να ενεργοποιούν την κοινή χρήση fediverse απευθείας μέσω της εφαρμογής Threads. Θα είναι ένα προαιρετικό χαρακτηριστικό που θα μπορεί να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται, σύμφωνα με τα screenshots.

Το fediverse είναι μια ομάδα online δικτύων των οποίων οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε διαφορετικές πλατφόρμες. Τα στιγμιότυπα οθόνης, τα οποία δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τη μητρική εταιρεία του Threads Meta, δημοσιεύθηκαν από τον προγραμματιστή Android και γνωστό leaker Alessandro Paluzzi στο Threads και στη συνέχεια κοινοποιήθηκαν από το The Verge.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τις επερχόμενες λειτουργίες fediverse του Threads, κάτι που ευθυγραμμίζεται με την ανάρτηση του Paluzzi.

Το Threads βασίζεται στο αποκεντρωμένο πρωτόκολλο ActivityPub με απώτερο στόχο να καταστεί το Threads συμβατό με άλλες πλατφόρμες όπως το Mastodon με την πάροδο του χρόνου, δήλωσε ο Mosseri τον περασμένο μήνα. Αυτό θα καταστήσει το Threads λιγότερο “περιφραγμένο κήπο” και θα επιτρέψει στους χρήστες από άλλες πλατφόρμες συμβατές με το fediverse να βλέπουν τις δημοσιεύσεις των χρηστών του Threads, αν επιλέξουν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία. Μόνο οι δημόσιοι λογαριασμοί Threads θα μπορούν να συνδεθούν στο fediverse.

Τον Δεκέμβριο, ο Mosseri μοιράστηκε ότι το Threads είχε αρχίσει να δοκιμάζει τη συμβατότητα με το fediverse, επιτρέποντας σε χρήστες του fediverse από άλλες πλατφόρμες, όπως το Mastodon, να ακολουθούν τον Mosseri και μερικούς άλλους ανώνυμους λογαριασμούς στο Threads.

Από την έναρξή του πέρυσι, το Threads έχει αποδειχθεί ότι είναι μια δυνητικά εναλλακτική λύση για το Twitter. Πρόσφατα ξεπέρασε τα 130 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες. Ωστόσο, χρειάστηκαν μήνες για να γίνει τελικά το Threads διαθέσιμο στους χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των κανονισμών της ΕΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC