Δοκιμάσαμε το OPPO Reno 11F 5G: Μεγάλο στην οθόνη, ελαφρύ στην τσέπη… κυριολεκτικά!

Δοκιμάσαμε το OPPO Reno 11F 5G: Μεγάλο στην οθόνη, ελαφρύ στην τσέπη… κυριολεκτικά!

Πήραμε στα χέρια μας την «Palm Green» έκδοση, με μια ιριδίζουσα πλάτη σε σμαραγδένιες και βαθυπράσινες αποχρώσεις που αμφιταλαντεύονται μεταξύ της… glamorous λάμψης και του πολυτελούς ματ αίσθησης. Το χρώμα δημιουργείται με την αποκλειστική διαδικασία OPPO Glow, με την οποία διαχέονται μικροσκοπικοί αστραφτεροί κρύσταλλοι, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα λαμπερό και ταυτόχρονα λείο και εξαιρετικά ευχάριστο στην αφή φινίρισμα που δεν γίνεται «μαγνήτης» για δαχτυλιές. Για τους ακόμη πιο τολμηρούς, υπάρχει και ο χρωματισμός «Ocean Blue», όπου το Magnetic Particle Design της OPPO παραπέμπει σε κυματισμούς νερού. Αμφότερα τα εναλλακτικά χρώματα είναι εμπνευσμένα από τη φύση και «ντύνουν» με μοναδικό τρόπο το κομψοσμιλεμένο design μιας συσκευής που ανήκει τιμολογιακά στη μεσαία κατηγορία, μα μόνο… μέτρια δεν είναι. Με εντυπωσιακό στιλ, τριπλή κάμερα 64MP Ultra-Clear και 120Hz Borderless AMOLED οθόνη, το Reno11F 5G είναι ο απόλυτος συνδυασμός μοντέρνου design και τεχνικών προδιαγραφών. Σε αυτές, προσθέστε και τις αντοχές απέναντι στο νερό, οι οποίες πιστοποιούνται από το IP65 πρότυπο στεγανοποίησης. Ταυτόχρονα, ο ποιοτικός έλεγχος της συσκευής χαρακτηρίζεται από την εμμονή της OPPO στην πολυετή αξιόπιστη λειτουργία, γεγονός που αντανακλάται πλήρως και στην ποιότητα κατασκευής του Reno11F 5G.

Με Dimensity 7050 chipset στο τιμόνι
OPPO Reno 11F 5G reviewΣτην «καρδιά» του Reno11F 5G βρίσκεται ο octa-core επεξεργαστής του Dimensity 7050 chipset της MediaTek, ένα chip που έχει κατασκευαστεί με διαδικασία παραγωγής 6nm, ώστε να είναι εξαιρετικά αποδοτικό σε συνθήκες multi-tasking και gaming, δίχως να καταναλώνει υπερβολική ενέργεια. Δύο Cortex–A78 πυρήνες χρονισμένοι στα 2.6GHz και έξι Cortex–A55 με ταχύτητα που αγγίζει τα 2.0GHz, συμπληρώνονται από μια αξιοπρεπέστατη GPU, τη Mali–G68 MC4. Το αποτέλεσμα είναι η άμεση απόκριση του κινητού, ακόμα και σε απαιτητικές συνθήκες όπως το gaming και η λήψη 4K βίντεο. Με 8GB LPDDR4X RAM και άλλα 8GB διαθέσιμα μέσω της λειτουργίας «Επέκταση RAM» του Android 14, το Reno11F 5G μπορεί να υπερκαλύψει τις απαιτήσεις πολλαπλών εφαρμογών και παιχνιδιών ταυτόχρονα, χωρίς να κλείνουν τα app στο παρασκήνιο, ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή. Με UFS 3.1 αποθηκευτικό χώρο 256GB και δυνατότητα επέκτασής του έως 2TB μέσω κάρτας microSD, δεν θα ξαναμπείτε σύντομα στο βασανιστικό δίλλημα «τι να σβήσω για να αδειάσω χώρο;».

Αξιόπιστο σήμα εξασφαλίζεται από το LinkBoost, τον μηχανισμό βελτιστοποίησης δικτύου της OPPO που επιτυγχάνει έως και 100% υψηλότερη μετάδοση σήματος και 58,5% ισχυρότερη λήψη από τις συσκευές του ανταγωνισμού. Το LinkBoost συνδυάζει την επιλογή δικτύου AI και μια περιμετρική σχεδίαση κεραίας 360 μοιρών για το σταθερότερο δυνατό σήμα με ελάχιστο χρόνο εκτός λειτουργίας. Εκτός από 5G, η συσκευή υποστηρίζει NFC, WiFi 6 και Bluetooth 5.3.

OPPO Reno 11F 5G reviewΠαρά τις εκτεταμένες δυνατότητες του Reno 11F 5G, η αυτονομία του ήταν ανώτερη των προσδοκιών μας. Μερίδιο αυτής της επιτυχίας καρπώνεται η μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας, η οποία ανέρχεται στα 5.000mAh. Η OPPO, παραμένοντας πιστή στη φιλοσοφία της μακροβιότητας των συσκευών της, φρόντισε να μην υπάρχει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της μπαταρίας, ακόμα και μετά από τέσσερα χρόνια καθημερινής χρήσης. Η φόρτιση πραγματοποιείται εξαιρετικά γρήγορα (μπορεί να αγγίξει το 30%, σε μόλις 10 λεπτά, και να φτάσει στο 100% σε 48 λεπτά), χάρη στον 67W SUPERVOOC ταχυφορτιστή που θα βρείτε στη συσκευασία.

«Μεγαλοπρεπής» οθόνη και δυνατός ήχος
Ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Reno 11F 5G είναι αναμφίβολα η μεγάλη AMOLED οθόνη των 6,7’’, η οποία αναδεικνύεται περαιτέρω χάρη στο εξαιρετικά λεπτό περίγραμμα των 1,47 χιλιοστών σε κάθε πλευρά της. Χάρη στο ρυθμό ανανέωσης των 120Hz μπορεί να φιλοξενήσει εξαιρετικά ρευστή κίνηση, ενώ η 10-bit παλέτα μεταφράζεται σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρώματα και 100% κάλυψη του DCI-P3 φάσματος. Συνυπολογίστε και τη μέγιστη φωτεινότητα των 1.100 nits, παρέα με την ανάλυση των 2412×1080 pixels, την HDR10+ πιστοποίηση και το 2160Hz PWM dimming και έχετε ένα σύνολο που θα ζήλευαν αρκετά flagship του ανταγωνισμού.

Και επειδή για να απολαύσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο, απαιτείται και ο ανάλογος ήχος, όταν βρίσκεστε σε περιβάλλον με έντονη φασαρία, το Reno11F 5G μπορεί να ενισχύσει την ένταση στις μελωδίες που ακούτε, χάρη στη λειτουργία Ultra Volume Mode με 300% ένταση από το ηχείο, ολοκληρώνοντας έτσι το δελεαστικό οπτικοακουστικό του πακέτο.

Θετικές εντυπώσεις και από το ColorOS 14
OPPO Reno 11F 5G reviewΤην εμπειρία του βασισμένου σε Android 14 περιβάλλοντος χρήσης ColorOS 14 διακρίνουν, πέραν της κομψότητας, η ομορφιά, η ασφάλεια, η χρηστικότητα, η αξιοπιστία και η μεγάλη διάρκεια ζωής. Με το File Dock, αποθηκεύετε εύκολα εικόνες, κείμενο ή αρχεία και έχετε γρήγορη πρόσβαση με drag-and-drop σε όλες τις εφαρμογές σας. Το Smart Touch καταγράφει με ευκολία εικόνες, κείμενο ακόμα και κείμενο που εμπεριέχεται σε screenshot. Το Smart Image Matting μπορεί να περικόψει εύκολα και γρήγορα έως και έξι διαφορετικά θέματα από μία και μόνο φωτογραφία, αποθηκεύοντας κάθε εικόνα στο File Dock, ώστε να τη χρησιμοποιήσετε ή να τη μοιραστείτε απευθείας με άλλη εφαρμογή. Επιπρόσθετα, το εξελιγμένο σύστημα υπολογισμού απόδοσης του ColorOS 14, Trinity Engine, εξασφαλίζει γρήγορες και ομαλές λειτουργίες. Η ROM Vitalisation μπορεί να εξοικονομήσει έως και 23GB πρόσθετου χώρου από ένα Reno11F 5G συνολικής χωρητικότητας 256GB ή 11GB από ένα Reno11F 5G χωρητικότητας 128GB, συμπιέζοντας αχρησιμοποίητα δεδομένα και αφαιρώντας διπλά αρχεία.

64MP κάμερα με 4Κ βίντεο
Σε ένα καλαίσθητο ορθογώνιο πλαίσιο με στρογγυλεμένες γωνίες στην πάνω αριστερή πλευρά της πλάτης φιλοξενείται η τριπλή 64MP Ultra-Clear κάμερα συντροφιά με ένα δυνατό LED φλας. Η κύρια κάμερα υψηλής ανάλυσης 64MP αιχμαλωτίζει φωτογραφίες με προσοχή στη λεπτομέρεια. Με OmniVision OV64B αισθητήρα μεγέθους 1/2’’ και μεγάλο διάφραγμα (f/1.7) στον ευρυγώνιο φακό της, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους ακόμα και τη νύχτα! Η 2MP macro κάμερα αναλαμβάνει τις λήψεις από απόσταση λίγων εκατοστών, ενώ υπάρχει και ένας υπερευρυγώνιος φακός με f/2.2 διάφραγμα και οπτικό πεδίο 112º, πάνω από έναν… αειθαλή 8MP Sony IMX355 αισθητήρα.

Τα πορτρέτα σας βελτιώνονται από την Portrait Expert Engine της OPPO, ένα σύστημα που βασίζεται σε προηγμένη αναγνώριση προσώπου, κρυστάλλινη εστίαση, προστασία των χρωματικών τόνων του δέρματος και βελτίωση όλων των χαρακτηριστικών.

Για το τέλος αφήσαμε τις βιντεογραφικές αρετές του Reno11F 5G, οι οποίες δεν πρόκειται να σας απογοητεύσουν. Το νέο smartphone της OPPO καταγράφει 4K Ultra-Clear βίντεο τόσο από την κύρια κάμερα όσο και από τη selfie κάμερα των 32MP, η οποία βασίζεται στον αξιόλογο αισθητήρα IMX615 της Sony.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC