Δυνατότητα αποθήκευσης offline χαρτών στο Android παρουσίασε η Google

Δυνατότητα αποθήκευσης offline χαρτών στο Android παρουσίασε η Google

Τη δυνατότητα να κατεβάζουν τους χάρτες πλοήγησης στη φορητή συσκευή τους θα έχουν πλέον οι χρήστες του Android, ύστερα από τη σχετική ανακοίνωση της Google.

Πιο αναλυτικά δίνεται η δυνατότητα αποθήκευσης χαρτών ακτίνας περίπου 16 χιλιομέτρων. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κανείς να αποθηκεύσει τους χάρτες ολόκληρων πόλεων με ένα μόνο άγγιγμα. Έτσι την επόμενη φορά που δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στο κινητό δίκτυο δεδομένων, η πλοήγηση στους αποθηκευμένους χάρτες θα είναι εφικτή.

Όσον αφορά τον όγκο δεδομένων που αποθηκεύεται στις φορητές συσκευές είναι αρκετά μικρός, καθώς η εφαρμογή Google Maps για το Android χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό σύστημα απεικόνισης χαρτών έναντι της αντίστοιχης εφαρμογής για το iOS της Apple, η οποία χρησιμοποιεί ένα παλαιότερο σύστημα που στηρίζεται σε απεικόνιση μέσω εικόνων. Ο όγκος των δεδομένων της εφαρμογής του Android είναι περίπου το ένα εκατοστό του όγκου που απαιτείται στην εφαρμογή του iOS. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ταχύτατη αποθήκευση των χαρτών στη συσκευή αλλά και πολύ μικρότερη κατανάλωση του ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου της.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Παρ’ όλη τη χρησιμότητα της υπηρεσίας υπάρχουν κάποια σημεία που χρειάζονται βελτίωση, καθώς προς το παρόν η πλοήγηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν λειτουργεί στους offline χάρτες ούτε επίσης η λειτουργία αναζήτησης δρόμων και λεωφόρων που υπάρχουν στους αποθηκευμένους χάρτες.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία, αρκεί να πατήσετε στην ενότητα Labs της εφαρμογής των χαρτών και να ενεργοποιήσετε την επιλογή “Download Map Area option”. Από εκεί και έπειτα η επιλογή αποθήκευσης του τρέχοντος χάρτη εμφανίζεται επιλέγοντας το “More” κατά την πλοήγηση σε αυτόν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC