Ειδική ενίσχυση ταχύτητας στο chip A18 του νέου iPhone 16

Ειδική ενίσχυση ταχύτητας στο chip A18 του νέου iPhone 16

Απίστευτα μεγάλος ήταν ο όγκος διαρροών το τελευταίο 3-μηνο που σχετίζονταν με την νέα γενιά iPhone 16 και επιτέλους μετράμε αντίστροφα, καθώς σε λίγες ώρες η Apple θα αποκαλύψει τα πάντα! Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των νέων τηλεφώνων θα είναι οι δυνατότητές τους AI. Δεδομένου ότι πολλές από τις λειτουργίες θα εκτελούνται στη συσκευή, τα τηλέφωνα θα πρέπει να προσφέρουν μια πολύ smooth εμπειρία και για αυτό θα απαιτούν ένα γρήγορο chipset. Γνωρίζουμε ήδη αρκετά σχετικά με το chip A18 που θα τροφοδοτεί τα νέα τηλέφωνα και μια τελευαία αναφορά αποκάλυψε τώρα ότι θα βασίζεται στη νεότερη αρχιτεκτονική V9 της Arm.

Τα σχέδια βραχίονα αυτού του chip καθορίζουν τις οδηγίες που επηρεάζουν τον τρόπο λειτουργίας ενός chip. Το ταχύτερο chip της Apple για iPhone, το A17 Pro, το οποίο τροφοδοτεί τα iPhone 15 Pro και Pro Max, βασίζεται στον σχεδιασμό V8 προηγούμενης γενιάς. Αντιθέτως, το chip M4 της Apple που τροφοδοτεί το πιο πρόσφατο iPad Pro βασίζεται στο Arm V9 και είναι ένα σημαντικό άλμα σε σχέση με παλαιότερα chip’s. Η νέα αρχιτεκτονική επιτρέπει τεχνικά αύξηση της απόδοσης έως και 30%. Έρχεται επίσης με βελτιωμένες λειτουργίες AI και μηχανικής εκμάθησης.

Οι νέες δυνατότητες του Apple AI εμπίπτουν με αυτό που προωθεί η εταιρεία και αποκαλεί ως Apple Intelligence και όλα θα είναι διαθέσιμα ως μέρος του iOS 18. Μόνο δύο από τα τρέχοντα iPhone θα μπορούν να εκτελούν τις λειτουργίες, είναι το iPhone 15 Pro και το Pro Max, τα οποία τυχαίνει να είναι από τα καλύτερα τηλέφωνα του 2024 και είναι αρκετά γρήγορα για να τρέξουν τα μοντέλα πίσω από αυτές τις λειτουργίες AI.

Οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης είναι παρόμοιες με αυτές που έχουμε ήδη δει από άλλες εταιρείες όπως η Google και η Samsung και θα σας επιτρέψουν να συνοψίσετε κείμενο, να δημιουργήσετε νέες εικόνες βάσει προτροπών και να αξιοποιήσετε περισσότερο το Siri.

Σημαντικό είναι να ειπωθεί πως το A18 ενδέχεται να είναι περίπου 10% ταχύτερο από το A17 Pro, κάτι που μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι το A17 Pro είναι ήδη αρκετά γρήγορο, είναι αρκετά αξιοπρεπές.

Η μονάδα Neural Engine του νέου A18, λέγεται ότι έχει περισσότερους πυρήνες από την αντίστοιχη μονάδα που είδαμε στο A17 Pro. Το chip φημολογείται επίσης ότι έχει μεγαλύτερη die area για AI computing, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορεί να χωρέσει σε περισσότερα εξαρτήματα για αυξημένη απόδοση. Αυτό θα βοηθήσει με την επεξεργασία υψηλής αιχμής τεχνητής νοημοσύνης αιχμής στη συσκευή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC