Εκπληκτικά ικανό το chip A18 Pro του iPhone 16, ξεπέρασε το M1 MacBook της Apple!

Εκπληκτικά ικανό το chip A18 Pro του iPhone 16, ξεπέρασε το M1 MacBook της Apple!

Βαρετή χαρακτηρίστηκε από κάποιους η εκδήλωση αποκάλυψης του iPhone 16. Φαίνεται ότι το AI μπορεί να είναι ο μόνος λόγος για την αγορά ενός iPhone 16, αλλά εδώ είναι κάτι που η Apple θα έπρεπε πραγματικά να είχε αναφέρει στην εκδήλωσή της για να ανατρέψει την κατάσταση. Λοιπόν, η εταιρεία έπρεπε να τονίσει τις νέες αρετές του chipset A18 Pro που μάλιστα φαίνεται πως είναι τόσο καλό που το iPhone 16 Pro ξεπερνά το M1 MacBook στα περισσότερα benchmarks.

Προφανώς, η σύγκριση με το προηγούμενο chip κάνει τα οφέλη περί απόδοσης να φαίνονται στην καλύτερη περίπτωση οριακά. Όμως δεν είναι διόλου ασήμαντο το πόσο γρήγορα βελτιώνεται το chipset της Apple των iPhone και μάλιστα το πιο πρόσφατο chip ξεπερνά ακόμα και έναν επίκαιρο και ισχυρό φορητό υπολογιστή.

Το Apple silicon άλλαξε το παιχνίδι για την εταιρεία. Τα MacBook, που προηγουμένως τα χλεύαζε ο κόσμος για τους αδύναμους επεξεργαστές Intel και την έλλειψη υλικού, είναι τώρα πραγματικά ανάμεσα στους πιο ισχυρούς φορητούς υπολογιστές στην αγορά. Η εσωτερική ανάπτυξη chip’s σημαίνει επίσης εξαιρετικά βελτιστοποιημένη απόδοση κατά την εκτέλεση των εφαρμογών της Apple, όπως το πρόγραμμα περιήγησης Safari.

Με το chip που επιμελείται η Apple, τα σημερινά MacBook διαθέτουν τρελή διάρκεια μπαταρίας, ισχυρή απόδοση και γενικά αποτελούν μια ικανή εναλλακτική λύση για φορητούς υπολογιστές Windows. Το γεγονός ότι ένα τηλέφωνο ταιριάζει τώρα και μάλιστα υπερβαίνει αυτό το επίπεδο απόδοσης, είναι τεράστια επιτυχία. Τα κέρδη απόδοσης από το chipset της Apple έχουν βοηθήσει την εταιρεία τόσο πολύ που ξοδεύει δισεκατομμύρια για να προσπαθήσει να φτιάξει και εσωτερικά μόντεμ.

Ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη δεν ήταν αρκετός λόγος για να ενθουσιάσει τους ανθρώπους για το νέο iPhone. Στην πραγματικότητα, η αποκάλυψη του iPhone 16 ήταν τόσο συγκινητική που η μετοχή της Apple άρχισε να πέφτει όταν ανακοινώθηκε. Αλλά το γεγονός ότι το βασικό μοντέλο iPhone 16 εξακολουθεί να έχει οθόνη 60 Hz, ίσως είναι σχεδόν “εγκληματικό” το 2024, όταν ακόμη και τα οικονομικά κινέζικα smartphone έχουν ρυθμό ανανέωσης τουλάχιστον 90 Hz.

Παρά όλες αυτές τις ελλείψεις, το iPhone 16 έχει βρει μεγάλη απήχηση στο κοινό, τόσο πολύ που οι προπαραγγελίες του iPhone 16 Pro Max έχουν καθυστερήσει μέχρι τον Οκτώβριο.

Είναι σαφές ότι το iPhone 16 θα γίνει εύκολα ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα που αξίζει να αγοράσετε σήμερα, παρά το γεγονός ότι η ΕΕ και η Κίνα δεν λαμβάνουν το Apple Intelligence.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC