Εκτιμήσεις για μειώσεις των τιμών των tablet τα προσεχή δύο έτη

Εκτιμήσεις για μειώσεις των τιμών των tablet τα προσεχή δύο έτη

 

Την εκτίμησή του ότι οι τιμές των tablet PC θα μειωθούνε στα $300 δολάρια μέσα σε δυό χρόνια αναφέρει ο … Richard Windsor, αναλυτής της εταιρείας Nomura Securities. Η ομιλία του έλαβε μέρος στη διοργάνωση Open Mobile Summit στο Λονδίνο, ενώ έχει δημοσιευτεί και στην ιστοσελίδα του CNET.

O Windsor αναφέρει επίσης ότι η αγορά των tablet έχει τη δυναμική να αποτελέσει την πιο ταχέως διαδεδομένη αγορά στους καταναλωτές. Σύμφωνα με αυτό, προμηνύει την μείωση των τιμών σε αρκετά χαμηλά επίπεδα ακόμη και στις πιο ακριβές συσκευές tablet.

Οι εκτιμήσεις του μπορούν να θεωρηθούν βάσιμες και αξίζει να αναφερθεί η προσπάθεια της Samsung να παράγει φθηνότερα tablet κατασκευάζοντας μια οικονομικότερη γενιά LCD οθονών. Οι ισχυρισμοί του βασίζονται επίσης στο γεγονός ότι η αγορά των tablet αφήνει περιθώρια μικτού κέρδους 30% στους κατασκευαστές, ενώ τα αντίστοιχα μικτά κέρδη για τους κατασκευαστές Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ανέρχονται στο 10%.

Site: cnet.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC