Εκτυπωτής ή πολυμηχάνημα; – Τι είναι καλύτερο για την επιχείρησή σου

Εκτυπωτής ή πολυμηχάνημα; – Τι είναι καλύτερο για την επιχείρησή σου
Εκτυπωτής ή πολυμηχάνημα; Laser ή Inkjet; Αν σας προβληματίζει τι ακριβώς να αγοράσετε για την επιχείρησή σας, θα πρέπει πρώτα να σκεφτείτε τις ανάγκες της.

Τι θα εκτυπώσετε; Ασπρόμαυρα ή Έγχρωμα; Φωτογραφίες ή κείμενα ή κείμενα με φωτογραφίες; Θέλετε να είναι και scanner;

Οι επιλογές αμέτρητες. Ο,τι και αν επιλέξετε πρέπει να κάνει σωστά αυτό το οποίο έχει ανάγκη η επιχείρησή σας. Για να επιλέξετε τον εκτυπωτή ή πολυμηχάνημα που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σας, θα πρέπει να μελετήσετε σε βάθος τα χαρακτηριστικά των μηχανημάτων, αφού θα αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο της επιχειρήσεις σας.

Εκτυπωτής ή πολυμηχάνημα

Αν θέλετε να τυπώνετε, να σκανάρετε, να βγάζετε φωτοτυπίες ή ακόμα και να στέλνετε φαξ θα πρέπει να αγοράσετε ένα πολυμηχάνημα.

Αν όμως θέλετε απλά να εκτυπώνεται σε αλλά σε υψηλότερες ταχύτητες και ποσότητες, τότε αυτό που χρειάζεστε είναι ένας απλός εκτυπωτής.

Αναλύοντας τα χαρακτηριστικά τους καλό θα ήταν να δώσουμε βάση στην ευκολία χειρισμού του πολυμηχανήματος και στο πόσες λειτουργίες μπορεί να κάνει χωρίς να χρειάζεται να το έχουμε συνδεδεμένο με τον υπολογιστή. Πολλά μηχανήματα έχουν ενσωματωμένα card reader που δέχονται κάρτες πολλών τύπων. Αλλά μηχανήματα διαθέτουν και έγχρωμη οθόνη LCD η οποία δεν είναι μόνο για να μας βοηθάει στο χειρισμό του μηχανήματος, αλλά και στην προεπισκόπηση των φωτογραφιών, τις οποίες θέλουμε να εκτυπώσουμε.


Laser ή inkjet;

Η απάντηση εξαρτάται από τις ανάγκες σου, το στυλ εκτύπωσης και φυσικά το διαθέσιμο budget.

Τόσο οι εκτυπωτές όσο και τα πολυμηχανήματα χωρίζονται σε σε δύο βασικές κατηγορίες και αυτό με βάση της δυνατότητες του εκτυπωτή που διαθέτουν. Η μία κατηγορία είναι αυτή που βασίζεται στην τεχνολογία inkjet και η άλλη στην τεχνολογία του laser.

Επίσης, τα laser είναι συνήθως ταχύτερα από τα αντίστοιχα inkjet και αποδίδουν τη μέγιστη ποιότητα ακόμη και σε απλό χαρτί, ενώ τα inkjet θέλουν ειδικά χαρτιά για να αποδώσουν το μέγιστο της ποιότητας εκτύπωσής τους, ειδικά αν μιλάμε για φωτογραφία.

Προτιμήστε έναν inkjet εκτυπωτή ή πολυμηχάνημα εάν θέλετε εξαιρετική ποιότητα έγχρωμης εκτύπωσης, π.χ. εκτύπωση φωτογραφιών ή αν θέλετε να εκτυπώνετε σε μεγαλύτερης διάστασης χαρτί εκτυπωτή. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι ένας injekt εκτυπωτής ή πολυμηχάνημα έχουν υψηλό κόστος μελανιών, ενώ αν δεν τα χρησιμοποιείται αρκετά συχνά τα μελανοδοχείο στεγνώνουν. Να σημειώσουμε ότι τα συγκεκριμένα μηχανήματα δεν προτείνονται για μεγάλο όγκο εκτυπώσεων.

Αν πάλι θέλετε μεγάλη ταχύτητα εκτύπωσης και φυσικά χαμηλότερο κόστος ανά σελίδα προτίμησε έναν laser εκτυπωτή ή πολυμηχάνημα.

Τα συγκεκριμένα μηχανήματα είναι κατάλληλα για μεγάλο όγκο εκτυπώσεων και μπορούν να τον χρησιμοποιούν πολλοί χρήστες ταυτόχρονα.

Στα μείον τους το υψηλό κόστος αγοράς των αυθεντικών toner ενώ η έγχρωμη εκτύπωση είναι χαμηλότερης ποιότητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC