Ελαττωματικές μπαταρίες οδηγούν σε μαζική ανάκληση φορητών φορτιστών της Anker

Ελαττωματικές μπαταρίες οδηγούν σε μαζική ανάκληση φορητών φορτιστών της Anker

Τρία μοντέλα φορητών μπαταριών (powerbanks) της Anker ανακαλούνται λόγω κινδύνου πυρκαγιάς, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα που επηρεάζονται είναι το Anker 334 MagGo Battery (PowerCore 10K), το Anker Power Bank (20.000mAh, 22.5W, με ενσωματωμένο καλώδιο USB-C), και το Anker MagGo Power Bank (10.000mAh, 7.5W, Stand), με αριθμούς μοντέλου A1642, A1647 και A1652 αντίστοιχα.

Η ανάκληση αυτή έρχεται λίγους μήνες μετά από μια προηγούμενη ανάκληση του μοντέλου Anker 321, η οποία επίσης συνδεόταν με κινδύνους πυρκαγιάς. Η Anker, γνωστή για τις powerbanks και τους φορτιστές της, αποτελεί κορυφαίο όνομα στην αγορά αξεσουάρ κινητών συσκευών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, το πρόβλημα εντοπίζεται σε ένα μικρό αριθμό μπαταριών λιθίου-ιόντων που χρησιμοποιήθηκαν στα συγκεκριμένα προϊόντα. Οι επηρεαζόμενες μονάδες κατασκευάστηκαν μεταξύ 3 Ιανουαρίου 2024 και 17 Σεπτεμβρίου 2024. Η εταιρεία επισημαίνει ότι αυτές οι μπαταρίες ενδέχεται να υπερθερμανθούν, προκαλώντας κινδύνους τήξης, καπνού και ακόμη και πυρκαγιάς.

Η Anker αποδίδει το πρόβλημα σε έναν προηγούμενο προμηθευτή μπαταριών και διαβεβαιώνει ότι έχει ήδη αλλάξει προμηθευτή. Επιπλέον, η εταιρεία δηλώνει ότι επανεξετάζει τις διαδικασίες ελέγχου ποιότητας της. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα αυτών των αλλαγών μένει να αποδειχθεί στην πράξη.

Οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων φορητών μπαταριών καλούνται να σταματήσουν άμεσα τη χρήση τους. Η Anker τονίζει ότι οι συσκευές αυτές δεν πρέπει να απορριφθούν στα κοινά απορρίμματα ή στους κάδους ανακύκλωσης. Αντ’ αυτού, οι καταναλωτές θα πρέπει να επισκεφθούν τον ιστότοπο της Anker για να επαληθεύσουν τον σειριακό αριθμό της φορητής μπαταρίας τους και, εάν επηρεάζεται, να ξεκινήσουν τη διαδικασία ανάκλησης.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι η ακατάλληλη απόρριψη μπαταριών λιθίου-ιόντων μπορεί να είναι επικίνδυνη και απαγορεύεται σε πολλές περιοχές. Οι καταναλωτές θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον τοπικό τους δήμο ή την πυροσβεστική υπηρεσία για ασφαλείς επιλογές απόρριψης.

Αναμενόμενα, η Anker δεσμεύεται να παρέχει αντικαταστάσεις στους επηρεαζόμενους πελάτες. Ωστόσο, για τη διαδικασία αντικατάστασης, απαιτείται απόδειξη αγοράς και φωτογραφίες του μοντέλου και του σειριακού αριθμού της συσκευής. Η εταιρεία παρέχει έναν ειδικό ιστότοπο όπου οι καταναλωτές μπορούν να ελέγξουν εάν η φορητή μπαταρία τους επηρεάζεται από την ανάκληση, εισάγοντας τον σειριακό αριθμό της συσκευής τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC