Επαναστατική καινοτομία της Samsung υπόσχεται να μετατρέψει τα παράθυρα σε οθόνες

Επαναστατική καινοτομία της Samsung υπόσχεται να μετατρέψει τα παράθυρα σε οθόνες

 

H Samsung Electronics Co. ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνητές της προχώρησαν σε ανακαλύψεις που θα επιτρέψουν την παραγωγή L.E.D. οθονών με … συνηθισμένο γυαλί, όπως αυτό που χρησιμοποιείται στα παράθυρα των σπιτιών μας. Σε δέκα χρόνια τα παράθυρα θα χρησιμοποιούνται επίσης ως φωτιστικά αλλά και ως οθόνες είπε ερευνητής της Samsung που συμμετέχει στο πρότζεκτ.

Το Samsung Advanced Institute of Technology κατάφερε να κατασκευάσει σχεδόν μονούς κρυστάλλους νιτρικού Γάλλιου σε άμορφα υποστρώματα γυαλιού, και αυτή είναι η καινοτομία που θα επιτρέψει την παραγωγή υπέρ-μεγεθών LED ανέφερε η Samsung.

Η βιομηχανία παραγωγής L.E.D. χρησιμοποιεί ευρέως υποστρώματα σαπφείρου αλλά τα υποστρώματα γυαλιού έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή σούπερ – μεγάλων προϊόντων, πιθανότατα ρίχνοντας κατά πολύ και το κόστος κατασκευής. Σε αντίθεση με τις σημερινές L.E.D. που χρησιμοποιούν νιτρικό Γάλλιο και δεν ξεπερνάνε σε μέγεθος τις δύο ίντσες οι οθόνες που θα κατασκευαστούν με την τεχνολογία της θα είναι μέχρι και 400 φορές μεγαλύτερες σύμφωνα με τη Samsung η οποία προβλέπει ότι σε λίγα χρόνια οι L.E.D. νιτρικού Γάλλιου θα χρησιμοποιηθούν σε φωτιστικά σώματα μεγάλου μεγέθους αλλά και σε οθόνες. Όμως θα πρέπει να περιμένουμε δέκα χρόνια ακόμα πριν δούμε αυτή την τεχνολογία στο εμπόριο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC