Επιβάτιδα εντοπίζει χαμένη αποσκευή στο σπίτι υπαλλήλου αεροδρομίου

Επιβάτιδα εντοπίζει χαμένη αποσκευή στο σπίτι υπαλλήλου αεροδρομίου

Eπιβάτιδα που επρόκειτο να ταξιδέψει από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Φορτ Λόντερντεϊλ-Χόλυγουντ το Μάρτιο κατόρθωσε να εντοπίσει την κλεμμένη αποσκευή της στο σπίτι υπαλλήλου σε κατάστημα του αεροδρομίου, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν σε δικαστήριο της Κομητείας Μπρόουγουαρντ, στην πολιτεία της Φλόριντα.

Ο Τζούνιορ Γκενέους Μπαζίλε, 29 ετών, κάτοικος Φορτ Λόντερντεϊλ, βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινική διώξη για διακεκριμένη κλοπή.

Το θύμα θα αναχωρούσε από το αεροδρόμιο με πτήση της Spirit Airlines, το βράδυ της 3ης Μαΐου, όμως η αεροπορική εταιρία ακύρωσε την πτήση και ενημέρωσε όλους τους επιβάτες ότι θα μπορούσαν να παραλάβουν τις αποσκευές που είχαν παραδώσει προς φόρτωση στον ιμάντα αποσκευών του Τερματικού Σταθμού 4, σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση που κατατέθηκε στο δικαστήριο.

Η Πάολα Γκαρσία δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι συνήθως παίρνει τη χειραποσκευή της μέσα στο αεροσκάφος, όμως αυτή τη φορά ενημερώθηκε πως έπρεπε να την παραδώσει. Η Γκαρσία ανέφερε πως περίμενε τουλάχιστον δύο ώρες να εμφανιστεί η ροζ βαλίτσα της, μέσα στην οποία είχε τοποθετήσει ένα Apple MacBook, ένα Apple iPad, ένα Apple Watch, κοσμήματα, επώνυμα γυναικεία ενδύματα, καθώς και καλλυντικά. Η αποσκευή δεν εμφανίστηκε ποτέ στον ιμάντα.

Η Γκαρσία στις δηλώσεις της ανέφερε ότι η Spirit Airlines την ενημέρωσε ότι η αποσκευή της είχε σταλεί στη διεύθυνση κατοικίας που είχε δηλώσει. Όμως, δεν παραδόθηκε ποτέ. Έτσι, η Γκαρσία δοκίμασε μια άλλη λύση, χρησιμοποιώντας δική της ηλεκτρονική συσκευή εντοπισμού.

Αργότερα, εξέπεμψε σήμα προς τις ηλεκτρονικές συσκευές μέσα στη βαλίτσα, επιχειρώντας να τις εντοπίσει, και έτσι προέκυψε η πληροφορία πως όλα τα αντικείμενα βρίσκονταν σε συγκεκριμένη διεύθυνση στο Φορτ Λόντερντεϊλ. Η Γκαρσία πήγε στην επίμαχη διεύθυνση, όμως δεν κατόρθωσε να επικοινωνήσει με κανέναν ένοικο. Όσο βρισκόταν εκεί, τράβηξε βίντεο και φωτογραφίες, καθώς είδε “διάφορες αποσκευές μπροστά στο σπίτι”, καμία από τις οποίες, όμως, δεν ήταν η δική της.

Η Γκαρσία κάλεσε την αστυνομία, η οποία αναζήτησε πληροφορίες για τη διεύθυνση μέσα από τη βάση δεδομένων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και εντόπισε ότι εκεί κατοικούσε ο Μπαζίλε. Ο 29χρονος άντρας εμφανιζόταν ως υπάλληλος καταστήματος μέσα στο αεροδρόμιο και είχε βάρδια την ημέρα της κλοπής.

Η αστυνομία ζήτησε και έλαβε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, στο οποίο ο Μπαζίλε φέρεται να εισέρχεται στην αποθήκη του καταστήματος, έχοντας μαζί μια ροζ βαλίτσα καμπίνας, η οποία ταιριάζει με την περιγραφεί της κλεμμένης αποσκευής, και τελικά την ανοίξει και την ψάχνει. Στη συνέχεια, εμφανίζεται να αφαιρεί τον υπολογιστή και άλλα μικρότερα αντικείμενα από τη βαλίτσα και να τα τοποθετεί σε άλλα σακίδια.

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών για διακεκριμένη κλοπή, ο Μπαζίλε δήλωσε αθώος και κατέθεσε εγγύηση ύψους 30.000 δολαρίων. Η επόμενη εμφάνισή του ενώπιον δικαστή είναι προγραμματισμένη για τις 23 Αυγούστου.

Σε δήλωσή της, η Spirit Airlines αναφέρει πως παρότι η εταιρία δεν έχει υπόψη της κανένα στοιχείο που να συντείνει σε εμπλοκή υπαλλήλου της αεροπορικής, η Spirit έκοψε επιταγή αποζημίωσης στη Γκαρσία, “για λόγους τάξης”.

Το ερώτημα, προφανώς, που χρήζει διερεύνησης, είναι πώς κατάφερε ένας υπάλληλος καταστήματος που δεν έχει σχέση με τη διαχείριση των αποσκευών, να αποκτήσει πρόσβαση σε βαλίτσα που είχε παραδοθεί στην αεροπορική, και μάλιστα τόσο στοχευμένα, καθώς περιείχε σειρά ακριβών αντικειμένων.

Οι τοπικές αστυνομικές αρχές ανέφεραν σε δήλωσή τους ότι η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση. Η Γκαρσία, πάντως, σίγουρα αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τα συστήματα εντοπισμού των συσκευών της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC