Επιτέλους, iPhone και iPod παίζουν Flash videos!

iphone-ipod-flash-videos-13Αν και η Apple δέχτηκε να κυκλοφορήσει το λεγόμενο Skyfire, ένα browser για το διαδίκτυο μέσω του iPhone, τελικά από ό, τι φαίνεται δεν έχει και πολύ σημασία.

Υπάρχει, βέβαια, μεγάλος ενθουσιασμός για το πρώτο Flash-player που λειτουργεί σε συσκευή της Apple αλλά όλα δείχνουν πως είναι πια αργά, αφού το Flash έχει χάσει την παλαιά κραταιά θέση του.

Την Τετάρτη εκδόθηκε το app και ξεπούλησε σχεδόν αμέσως λόγω της τεράστιας απήχησής το. Η πρωταρχική δραστηριότητα της εφαρμογής είναι να μετατρέπει τα Flash videos σε ΗΤΜL 5 έτσι ώστε να τα αναγνωρίζει και αναπαράγει το iPhone, iPad ή iPod Touch.

Για τη δοκιμή, χρειάστηκε αρκετό ψάξιμο, αφού τα περισσότερα site δεν είναι πια βασισμένα σε Flash. Πολλές από τις ιστοσελίδες οι οποίες έχουν πολλά βιντεάκια και βασίζονται σε αυτά για διάφορους λόγους, είναι ήδη συμβατά με HTML 5. Για παράδειγμα, το ΕSPN (Ιστότοπος Αμερικανικής προέλευσης για αθλητικά), το YouTube και το Vimeo.

Σε site τα οποία δεν έχουν κωδικοποιηθεί σε HTML 5, το Flash video εμφανίζει ένα κουμπάκι “play” το οποίο όταν πατήσει ο χρήστης η εφαρμογή αρχίζει και λειτουργεί, κάνοντάς την έτσι αρκετά χρηστική. 
Υπάρχουν, όμως, και οι ιστότοποι όπως το CNN.com στους οποίους, τα Flash βίντεο δεν αποκωδικοποιούνται μέσω του Skyfire. Επίσης, σε άλλα, όπως το Hulu η αναπαραγωγή βίντεο δεν είναι εφικτή λόγω της απαγόρευσης της εταιρίας που το διαχειρίζεται σε ό, τι έχει να κάνει με τις κινητές συσκευές.
Εν τέλει, υπήρχε μία αίσθηση πως δεν έχει και τόσο σημασία αφού το Flash video έχει πια περάσει στην…τρίτη ηλικία. Ο μόνος λόγος που θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Skyfire είναι εάν ήθελε να παρακολουθεί site με πορνό, αφού παραδόξως είναι σχεδόν τα μόνα που χρησιμοποιούν αυτό το “format” αποκλειστικά. 

Αλλά ακόμα κι αυτό, πόσο ακόμα;

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC