Ερχονται τα πρώτα Nokia με Windows

Ερχονται τα πρώτα Nokia με Windows

Η επιβεβαίωση  ήρθε από τον ίδιο τον Στιβ Μπάλμερ, διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, στη  διάρκεια συνεδρίου πριν από λίγες  ημέρες … στο Σαν Φραντζίσκο…  Ο  Μπάλμερ έκανε λόγο για ένα «τσαμπί» νέων συσκευών από τη Nokia που θα φέρουν την πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows Phone (γνωστού και ως Mango) και θα είναι ο πρώτος καρπός της προ μηνών συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας των δυο εταιρειών.

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή το Nokia World που  θα φιλοξενηθεί στο Λονδίνο την  Τετάρτη και την Πέμπτη, νέες διαρροές ρίχνουν περισσότερο φως στα  άμεσα σχέδια της φινλανδικής  εταιρείας, που όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμη να παρουσιάσει τις  πρώτες της συσκευές με το λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Εξάλλου, οι πρώτες σχετικές πληροφορίες είχαν διαρρεύσει ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού, όταν ο Stephen Elop, διευθύνων σύμβουλος της Nokia, είχε παρουσιάσει ένα demo συσκευής σε υπαλλήλους της εταιρείας.

Οπως αναφέρεται στον ιστότοπο pocketnow.com, τρία νέα smartphones της πρωτοεμφανιζόμενης σειράς 800 θα παρουσιαστούν την Τετάρτη στο  Λονδίνο, τα όποια φέρουν προς το παρόν  τις κωδικές ονομασίες «SeaRay», «Ace» και «Sabre». Και τα τρία θα έχουν  εγκατεστημένα τα Windows Phone 7.5 και αναμένεται να βγουν στην αγορά μετά τα μέσα Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις  ίδιες πληροφορίες, το SeaRay -το οποίο  ως προς τον σχεδιασμό είναι πανομοιότυπο με το N9- θα έχει οθόνη 3,7 ιντσών και  κάμερα 8 Mpixels, καθώς θα είναι διαθέσιμο σε ροζ, ανοικτό μπλε και μαύρο. Το Sabre θα έχει λίγο μικρότερη οθόνη (3,5’’) και κάμερα 5 Mpixels, ενώ το Ace θα είναι εξοπλισμένο με συρόμενο πληκτρολόγιο και 8άρα κάμερα.

Απεικονίσεις  του SeaRay έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο, ενώ για λίγες ώρες -προτού διαγραφούν, αναρτήθηκαν στο Flickr φωτογραφίες τα στοιχεία των οποίων ανέφεραν ότι είχαν τραβηχτεί με τη χρήση κάμερας Nokia Lumia 800, όπως εικάζεται ότι μπορεί να είναι η τελική ονομασία του συγκεκριμένου μοντέλου. Επίσης, ένα μικρό βίντεο λίγων δευτερολέπτων, όπου αποκαλύπτονται κάποιες σχεδιαστικές λεπτομέρειες της επερχόμενης σειράς 800, έχει αναρτηθεί και στο youtube.

Το protothema.gr θα βρίσκεται  στο Λονδίνο και θα σας μεταφέρει  άμεσα όλες τις εξελίξεις από  το Nokia World.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC